fbpx

Persoon: Al Gore

Amy

Opperrechter Amy Coney Barrett: ondanks een schitterende carrière, toch omstreden. Omdat ze benoemd werd onder Donald Trump.

Davos

De jaarlijkse hoogmis van de economische elite in Davos is weer achter de rug. Dure eden, de obligate valse noot, maar vooral geen vooruitgang.

Het betereboekenlijstje

Morgen begint de Boekenbeurs, het jaarlijkse feest van het boek in Vlaanderen. Naar jaarlijkse traditie vroegen we aan Doorbraak-medewerkers naar hun betere leeservaringen anno 2019. Welke boeken lazen ze afgelopen jaar en bleven bij hen hangen. Een impressie. 
Rechtsstaat
Alexandra D’Archambeau is letterlijk én figuurlijk een van de jongste medewerkers van Doorbraak. Als jonge juriste en Open Vld-politica begon ze in september …

The climate force awakens

Greta Thunberg staat in het wereldlandschap tegenover machtige doctrines en vindt Trump op haar pad. Schijngevecht tussen twee werelden.

Greta Thunberg en Hans Rosling

Klimaatalarmisten grijpen terug naar de meest dramatische scenario’s. Zo is er geen ruimte voor wat echt nodig is: stapsgewijze maatregelen.

Pierre Therie

Kleine percentjes, rijke ventjes

Wetenschappers horen zich te baseren op wetenschap, niet op politieke interpretaties daarvan. Pas dan kunnen we goede beleidskeuzes maken.

vzw Klimaatzaak: wanneer groene advocaten geld ruiken

‘Wanneer de wetgevende en uitvoerende machten beleidsdaden stellen die de concrete staat van het leefmilieu voor een burger substantieel verminderen, en waarvan het algemeen belang niet afdoende kan worden aangetoond, kunnen zij de overheid voor de rechter dagen’, weet Xavier Everaert in deze vrije tribune. Hij beoordeelt de actie van vzw Klimaatzaak en de reacties erop.