fbpx

Persoon: Jan Fabre

Siegfried Bracke

Onderbuik

De ethiek eindigt waar onze bankrekening begint. Is dat de boodschap van de openbare omroep? Siegfried Bracke vraagt het zich af.

Siegfried Bracke

Schijnvertoning met kevers

Voortaan leveren we ‘duiding’ bij alle mensen waarvan we niet willen dat onze kinderen er kennis mee maken, schrijft Siegfried Bracke.

Laurens De Vos

Lekker natrappen op het lijk van Fabre

Laurens De Vos neemt de verdediging op van de kunstenaar Fabre, die mee aan de wieg stond van een avant-garde die internationaal de bakens verzet heeft.

Het theater zoals het te voorzien en te verwachten was

Het Vlaamse artistieke kot staat op stelten. In een open brief, gepubliceerd in Recto-Verso, doen de danseressen in dienst van Jan Fabres gezelschap Troubleyn een boekje open over de manier hoe hij met zijn medewerkers omgaat, vooral de vrouwelijke dan, die tijdens de repetities voor het rot van de straat worden uitgescholden, vernederd, dit om ze ‘gefocust’ te houden. …

Tais-toi et sois belle

De verrassende cijfers rond seksuele usurpatie in de cultuur- en mediasector wijzen erop dat cultuur in onze “moderne” wereld meer dan ooit een mannenzaak is.

PROKA revisited

Al wat zich de laatste vijftig jaar aan kunst en cultuur heeft ontwikkeld in Vlaanderen, vindt zijn oorsprong bij PROKA en zijn Zwarte Zaal.