Dirk Braeckman pakt uit met expo ‘Déboires de l’âme’ in Puurs-Sint-Amands
Fotograaf Dirk Braeckman gaat in dialoog met enkele meesters van het symbolisme. De parallellen zijn opmerkelijk.
Fotograaf Dirk Braeckman gaat in dialoog met enkele meesters van het symbolisme. De parallellen zijn opmerkelijk.
Zijn jongste titel meegerekend heeft Jan ‘Bib’ Van Herreweghe al vijftien boeken op zijn actief. Gefundenes Fressen voor bibliomanen!
Op 23 april wordt Roger Wittevrongel 90: een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het hyperrealisme, een internationale stroming in de kunst.
Paul Demets en Roger de Neef richten zich in hun excellente bundels op, respectievelijk, Raoul De Keyser en Guy Leclercq: Belgische kunstenaars.
Louis Van den Eede (1929-2023), meester-typograaf, tilde de boekverzorging in Vlaanderen naar een hoogtepunt.
Aardelingen is een boek om in meerdere exemplaren aan te kopen: één voor uzelf en de andere om uit te delen aan dierbaren.
De elfde editie van de Poëzieweek staat in het teken van vriendschap. Hester Knibbe en Miriam Van hee schrijven het Poëziegeschenk.
De Vlaamse dichteressen Miriam Van hee en Jo Gisekin leverden recent nieuw werk af. Over Van hee verscheen ook een handboek.
Vooraanstaand beeldend kunstenaar Octave Landuyt wordt 100 jaar. Portret van een man die in zijn eentje het aanschijn van de kunst veranderde.
Schrijvers Babeth Fonchie Fotchind en Rob van Essen debuteren als dichter. Grootse poëzie levert dat nog niet op. Debutanten moeten nog groeien.
Met ‘Het hier’ brengt Roger de Neef na 60 jaar dichterschap zijn verzamelde gedichten uit. Of gaat het eerder om een omvangrijk nieuw werk?
Twee Vlaamse en één Waalse dichter hebben nieuwe bundels uit. En die mogen gelezen worden. Ze verdienen alle drie vier sterren op vijf!
In zijn nieuwe bundel zet de Nederlandse dichter Michael Tedja zijn fobie voor cijfers om in gedichten van een verbijsterende kwaliteit.
Hans Tentije, Elly de Waard en Frank De Crits: drie krasse tachtigers brengen nieuw werk uit.
Van Koenraad Goudeseune verschenen postuum opmerkelijke gedichten, en Mustafa Stitou voegde een vijfde bundel toe aan zijn imposante oeuvre.
Zeven Belgische kunstenaars tonen in het Emile Verhaerenmuseum de boom zoals hij leeft in hun verbeelding: ‘Boomdromen’.
‘Grande dame’ Jo Gisekin, debutante Astrid Haerens en taalcomponist Peter Theunynck brachten recent erg goede bundels uit.
Nieuwe dichtundels van Marieke Lucas Rijneveld, Jonas Bruyneel en Patrick Conrad.
In recent werk evoceert kunstenaar Koen Broucke de gruwelen van de de Eerste Wereldoorlog. De link met de oorlog in Oekraïne is gauw gelegd.
In deze maandelijkse rubriek bespreken we recente Nederlandstalige dichtbundels . Deze keer: Paul Demets, Jan Baeke en Herlinda Vekemans.
Kunstenaar Rinus Van de Velde gaat in dialoog met enkele groten uit de kunstgeschiedenis. Samen met hen legt hij in zijn atelier reizen af.
In deze maandelijkse rubriek worden telkens een handvol recent verschenen Nederlandstalige dichtbundels tegen het licht gehouden.
Van 27 januari tot 2 februari vindt de tiende editie plaats van de Poëzieweek. Op de koop toe start Doorbraak een maandelijkse poëzierubriek.
Een onbekende, maar zeer talentvolle Brusselse kunstenaar die via Malaga de weg naar eigen land moet vinden.
Noteer de naam Dieter de Greef.
In zijn nieuwe bundel paart dichter Paul Demets het werk van Léon Spilliaert overtuigend aan persoonlijke en maatschappelijke kwesties.
EUROPALIA 2021 l trapt af met de groepstentoonstelling ‘Sporen van moderniteit’: de trein in de beeldende kunsten tot circa 1950.
Ook in 1992 stelde David Hockney zijn werk in Brussel tentoon. Vandaag pakt hij uit met een dubbelexpo waar veel ‘joie de vivre’ van uitgaat.
De nieuwste dichtbundel van Bart Plouvier stelt finaal teleur. Jammer, want er schuilt beter in hem.
Een nieuwe monografie over Roger Raveel voegt niets toe aan al eerder verschenen monografieën en catalogi over de Meester uit Machelen.
Museum M in Leuven brengt voor het eerst een solotentoonstelling van Vincent Geyskens. In zijn werk staat de vraag centraal wat schilderkunst vandaag nog kan betekenen.