Communautair

Vlaanderen Feest! op 11 juli

11 juli, moet/kan/mag dat wel nog?

11 juli geeft nog niet hét nationale gevoel, maar het is een feest dat zowel naar het verleden als naar de toekomst van Vlaanderen kijkt.

An De Moor
Actualiteit

Vlaamse ondernemer roert zich op 11 juli

Hein Deprez (Univeg) wil centrumrechts beleid

Voedingsondernemer Hein Deprez kreeg het Gouden Spoor voor de economische uitstraling. En hield – tot verrassing van een volgestouwd Antwerps stadhuis – een politieke speech. Hij roept De Wever en Peeters op om zo snel mogelijk een centrumrechtse regering te vormen. Ook op federaal vlak.

Actualiteit

Zelfbeschikking: een recht, een verplichting en een uitgelezen kans

Verslag van het Internationaal Symposium te Gent

Op donderdagavond 27 maart vond in in Gent het internationale symposium over het zelfbeschikkingsrecht der volkeren plaats. Dit werd georganiseerd door de vzw Beweging Vlaanderen-Europa en de Europese ICEC (International Commission of European Citizens) – partners Vlaamse Volksbeweging, Scottish Independence Convention en Welcome Mister President (uit Catalonië).

Binnenland, Buitenland, Cultuur

Vlaamse verenigingen dagen studenten uit

De Grote Prijs minister-president van Vlaanderen

Een aantal Vlaamse verenigingen nodigt studenten uit om creatief op zoek te gaan naar ideeën en/of initiatieven om Vlaanderen als ‘merk’ te ondersteunen. Vlaams minister-president Kris Peeters lanceert het initiatief symbolisch tijdens het symposium ‘De waarde van symbolen’ op 8 oktober in het Vlaams parlement.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans