fbpx

Persoon: Bart De Valck

VVB-voorzitter stapt op

Bart De Valck stapt op als VVB-voorzitter er groeide een vertrouwensbreuk met het bestuur, maar de vraag blijft: waarheen met de VVB?

Bart De Valck

Van aanbodpartij naar aanbodbeweging

De kwantumsprong van de Vlaams-nationalistische partijpolitiek door de N-VA dwingt de Vlaamse beweging tot inhoudelijke vernieuwing.

Nouveau VVB zet in op miljardentransfers

Transfers in de sociale zekerheid, een nieuwe onafhankelijkheidscampagne en kritisch voor de N-VA. De notendop van de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse Volksbeweging, gisteren in Genk. Opmerkelijk: Peter De Roover ziet een taak voor de VVB weggelegd om N-VA-kiezers te overtuigen van Vlaamse onafhankelijkheid.

Mark Van Mullem

VVB-kaarsjes mochten niet helpen voor Schotse Yes

Donderdag voerde de Vlaamse Volksbeweging actie uit sympathie voor de Schotse Yes-campagne. De vele lichtjes mochten helaas niet helpen. Verslag van een militant.

Ja voor Vlaanderen

Volgens Sam van Rooy, kandidaat voor de Europese Vlaams Belang-lijst, kunnen Europese volkeren die werkelijk onafhankelijk en vrij willen zijn alleen op zichzelf rekenen, en zeker niet op de EU.

Via negativa voor flaminganten

Van theologie naar de Vlaamse Beweging en Waals regionalisme. Dankzij de ‘via negativa’ die Frans Crols recent leerde kennen.

Anders gaan Vlaams Bewegen

De VVB zegt ‘Ja’ tegen Vlaanderen en dat zal binnenkort iedereen geweten hebben. De vereniging lanceerde gisteren een nieuw offensief om de gewone burger te overtuigen van het nut en het belang van een onafhankelijk Vlaanderen. Bij de traditionele media is er zeker nog wat missioneringswerk.