fbpx

Peter De Roover

Peter De Roover was achtereenvolgens algemeen voorzitter en politiek secreteris van de Vlaamse Volksbeweging , chef politiek van Doorbraak en nu fractievoorzitter voor de N-VA in de Kamer.

Het nieuwe Heilige Boek

Is de Conventie van Genève onveranderlijk, of tijdsgebonden? Onveranderlijkheid én het beperken van de instroom, kan niet samen.

Wij zijn uniek!

11 juli, feest van de Vlaamse gemeenschap. Wat zouden we dit jaar vieren? Peter De Roover doet een voorstel: we vieren dat we uniek zijn.

Wandelschoenen

‘Typisch voor journalisten en politicilogen is dat ze dingen zien die er niet zijn, maar de ogen sluiten voor de zaken die er wel zijn’.

De club van Filip, Olivier, Dyab, Recep en Benjamin

Jarenlang moest de Vlaamse Beweging vechten tegen het imago van bloed-en-bodemadepten. Vlaams-nationalisten zouden het begrip Vlaming zien als iets door God gegeven. Vlaanderen zou een soort hersenkwab zijn die in het hoofd van één bepaalde categorie wereldbewoners is gegroeid. De betrokkenen noemen zich dan Vlamingen. Je bent het of je bent het niet.

Niet kiezen tussen Israël en Pälestina

Een behoorlijk deel van zijn parlementaire werkzaamheden verricht Peter De Roover in de ver-van-ons-bed-sectie, ook bekend als de commissie Buitenlandse Zaken. Interessant genoeg maar niet altijd iets wat veel concreet verschil maakt in het leven van de mensen hier.

Wat meer verantwoordelijkheidszin zou vakbonden sieren

Staken of werken, hoe vrijwillig doen we dat vraagt Peter De Roover zich af. De vakbonden zouden beter hun verantwoordelijkheid opnemen in het sociale overleg in plaats van het land te blokkeren om de regering tot toegevingen te dwingen.