fbpx

Tom Garcia

Tom Garcia (1967) is zelfstandig reclameman met grote interesse voor migratie, integratie en gemeenschapsvorming. Hij is bezieler en kernlid van Vlinks.

Tijd voor een menselijke correctie op de markt

In een al bij al vlot leesbaar en dun boekje – 140 bladzijden, voor- en nawoord inbegrepen – werkt Van Rompuy naar zijn besluit toe: het is tijd voor een ‘menselijke correctie’ van de markt. Het leest eigenlijk meer als een pamflet, een oproep aan iedereen en vooral de jongere generatie om anders naar de economie te kijken. Niet met uitsluitend materieel, maar ook met emotioneel en mentaal gewin voor ogen. Niet alleen welvaart, maar ook welzijn nastreven.

Gidsland Schotland

Het resultaat van de Britse verkiezingen is vooral een duidelijke les voor links.

PODEMOS!

Grote beroering bij de gevestigde politieke partijen in Spanje: een partij die amper tien maanden geleden werd opgericht, is nu even groot als de socialistische PSOE. Que?!

Voor een linkser Vlaanderen en een Vlaamser links

Met zijn nieuwe boek ‘Patriottisme kent geen grenzen’ wil filosoof Ludo Abicht de clichés ontkrachten dat Vlaamsgezindheid per definitie rechts zou zijn en omgekeerd dat links nooit samen kan gaan met Vlaams. We vroegen hem zelf om meer tekst en uitleg.

Theoretisch handboek voor een progressief Vlaanderen

Nochtans zette Abicht zelf de avond behoorlijk in met de straffe boutade: ‘Links moet Vlaamser worden en Vlaams moet linkser worden, willen ze allebei nog een toekomst hebben.’ Maar het leidde niet meteen tot een stevige discussie over de rol van progressieve Vlamingen in het huidige Vlaamse politieke landschap en in de Vlaamse Beweging.

Wat we kunnen leren van Ian Paisley (1926-2014)

Van de doden niets dan goeds. Zo ook bij de dood van de Noord-Ierse polticus Ian Paisley, die op 12 september overleed op 88-jarige leeftijd. Hij wordt door vriend en vijand geprezen, al klinkt hier en daar toch een kritische noot. ’s Mans levensloop en carrière zijn dan ook niet onbesproken.