fbpx

Xavier Everaert

Heeft LDD nog een toekomst?

Volgens Xavier Everaert is er voor een vernieuw LDD een historische scharnierfunctie weggelegd om ‘rechts’ in Vlaanderen te emanciperen.

OPGELET: SATIRE

Xavier Everaert bood Doorbraak deze satirische tekst aan. Wie zijn wij om satire te verbieden…

vzw Klimaatzaak: wanneer groene advocaten geld ruiken

‘Wanneer de wetgevende en uitvoerende machten beleidsdaden stellen die de concrete staat van het leefmilieu voor een burger substantieel verminderen, en waarvan het algemeen belang niet afdoende kan worden aangetoond, kunnen zij de overheid voor de rechter dagen’, weet Xavier Everaert in deze vrije tribune. Hij beoordeelt de actie van vzw Klimaatzaak en de reacties erop.

Het momentum van 15 december

Als het prille rechtse reveil zijn been stijfhoudt tegen het ‘Roodfront’, zal er een draagvlak ontstaan voor een echte kracht van verandering, stelt Xavier Everaert in een vrije tribune.

‘Dunam na dunam’. Hoe de joden Israël vormden

Nu het Israëlisch-Palestijns conflict oplaait en er al te vaak een loopje wordt genomen met de geschiedenis is het niet slecht eens achterom te kijken. De geschiedenis van het ontstaan van Israël, leert ons veel over de rol van particuliere joden in de opbouw van een eenzame lap beschaving in een woestijn waar geweld wet is en achterlijkheid koning.

Racisme

Racisme is een linkse uitvinding die dient om de internationalistische ideale te verwezenlijken. Ieder die de klassenstrijd in de weg staat is racist. Een etymologiscje politieke analyse van Xavier Everaert.

De Grauwe: de wanhoop nabij

De tegenstanders van besparingen worden steeds wanhopiger in hun betoog en gooien de gekste argumenten in de strijd, vindt Xavier Everaert. Volgens hem spant Paul De Grauwe de kroon met zijn bewering dat besparingen ‘een gevaar voor de democratie’ zijn. Hij dient De Grauwe en de keynesianen van antwoord in een vrije tribune.