Advertentie
Doorbraak podcasts
Buitenland, geopolitiek

China voor beginners

Waarom is China zo moeilijk te begrijpen voor westerlingen? Eric Hendriks, China-kenner par excellence, schetst een portret van een complex land.

Analyse, Buitenland

Staat Catalonië in brand?

Hoofdredacteur Pieter Bauwens praat met Karl Drabbe en Christoph Bostyn over het geweld in Catalonië. Is er na 10 jaar massaal en geweldloos protest een keerpunt gekomen?

Binnenland, Economie

Miljaarde miljaarde – de Vlaamse begroting

Er is veel inkt gevloeid over de Vlaamse Begrotingscijfers. Dirk Laeremans sprak met professor publieke financiën Herman Matthijs over wat er nu precies in de befaamde begrotingscijfers staat. En wat er niet in staat natuurlijk. 

Binnenland, Politiek

Heeft een ziekenfonds vandaag nog nut?

De ziekenfondsen zijn ingehaald door de tijd en de verzorgingsstaat. Wordt het geen tijd om ze af te schaffen?

Binnenland, Economie

Hebben we eigenlijk wel een begroting nodig?

We hebben dringend een begroting nodig. Voor Europa. Maar klopt dat wel? Hebben we eigenlijk wel een begroting nodig? En doet de Vlaamse regering het eigenlijk beter dan de Belgische? En waarom doen de Nederlanders het zoveel beter? Dirk Laeremans en Frédéric Depauw over de begroting – ofwel het gebrek eraan – en de consequenties ervan.

Actualiteit, Binnenland

Eindelijk een Waalse regering

Pieter Bauwens praat met Christian Laporte (oud-redacteur van La Libre en Le Soir) over de nieuwe Waalse regering. Hoe kwam ze tot stand? Wat wat zijn de implicaties voor de Vlaamse en Belgische regering? En komt er nog een Belgische regering?

Buitenland, Europa

Wat komt er eerst, de brexit of een Belgische regering?

Waarom wil PM Boris Johnson zo graag die brexit op 31 oktober? En komt die er op die datum, of toch een Belgische regering?

Communautair, Politiek

‘Partijvoorzitters stonden te zwak om cordon te doorbreken’

Pieter Bauwens bespreekt met prof. Bart Maddens de politieke zomer, waar staan we nu na de verkiezingen? Is het cordon gebarsten?

Communautair, Vlaamse Beweging

Vlaamse Beweging was te braaf voor de regering met N-VA

Ter gelegenheid van 11 juli praat Pieter Bauwens over de rol en de taak van de Vlaamse Beweging en over de politieke actualiteit.

Buitenland, Europa

Wat doet Boris?- Brexit 3 jaar later

3 jaar geleden koos Engeland voor ‘Leave’. Toen begon de grote Brexit-soap. Pieter Bauwens gaat in gesprek met Harry De Paepe over de Brexit, Boris Johnsson, Labour en nog zoveel meer.

Media

Is de persvrijheid in gevaar?

Is de persvrijheid in gevaar door journalisten of klokkenluiders processen aan te doen om ze af te schrikken, de zogenaamde SLAPP? Een gesprek met Ignace Vandewalle en prof. Koen Lemmens.

Analyse, Politiek

Het cordon breekt (nu misschien nog niet)

Moet en zal het cordon breken? En wat is dat cordon eigenlijk? Doorbraak Radio over het cordon rond het Vlaams Belang.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans