Drabbe en Devos: ‘Veel nieuws over De Vooruit, weinig over Vooruit’
Blijft kunstencentrum Vooruit toch de Vooruit? En hoe loopt de politieke vernieuwing? Drabbe en Devos geven meer uitleg.
Blijft kunstencentrum Vooruit toch de Vooruit? En hoe loopt de politieke vernieuwing? Drabbe en Devos geven meer uitleg.
Feminisme is meer dan focussen op de carrière van vrouwen. In deze podcast geeft feministe Anja Meulenbelt meer uitleg.
Lies Laridon en Emile Desimpel over ‘Stuurboord’. Deze jonge beweging binnen de CD&V wil een nieuw geluid laten horen.
Rondas over Koen Lemmens’ boek over traditie, waarin de auteur zich tegen beeldenstormers kant en respect voor de overlevering bepleit
Deze aflevering van Doorbraak Radio gaat dieper in op het project ‘Extra lessen voor extra kleur’ van de Ugent. Kristof Slagmulder, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang vindt dit positieve discriminatie.
Een nieuw decreet scherpt de erkenningscriteria voor geloofgemeeschappen verder aan. In deze podcast geeft Maaike De Vreese meer uitleg.
Eind maart klopte de Vlaamse Regering een historisch sociaal akkoord af voor de zorgsector. In deze podcast geeft Wouter Beke meer uitleg.
Staat de fiscus wel dicht genoeg bij de burger? Anthonissen en Maus geven hun mening.
Fons Verplaetse had een bijzonder grote invloed op de economische politiek van de laatste twintig jaar van de vorige eeuw. Luckas Vander Taelen gaat in gesprek met Rik Van Cauwelaert die hem portretteerde in de ‘Laatste Gouverneur’.
De grondwet bevat een nieuw artikel voor het waarborgen van de rechten van personen met een handicap. Nahima Lanjri en Sabine De Bethune van CD&V geven meer uitleg.
De onlangs gestorven Hans Küng was de antiklerikaalste tegenstander van het onfeilbare pausdom, maar ook het trouwste lidmaat van zijn kerk
N-VA heeft een plan klaar om de Brusselse straatprostitutie en overlast aan te pakken. In deze podcast geeft Mathias Vanden Borre meer uitleg.
De N-VA heeft moeite met het vinden van haar eigen identiteit op alle politieke niveaus. Maddens en Bauwens geven hun analyse.
Jan Denys, arbeidsmarktspecialist en expert bij Randstad, kijkt naar de Belgische arbeidsmarkt, de huidige crisis en het loonoverleg dat gefaald is.
Een gesprek met psychiater Kirsten Catthoor en psycholoog Kris Van den Broeck over de staat van de geestelijke gezondheidszorg in België.
Britt Vande Walle en Wouter Wolfs van de de KU Leuven verdiepten zich in de kenmerken van de particratie in België en haar impact op de democratische legitimiteit.
Politici die menen dat de democratie alleen mag werken als de zon schijnt, maar niet tijdens een pandemie bijvoorbeeld, zijn geen democraten
Sociale huisvestingsmaatschappijen die willen uitzoeken of huurders een huis in het buitenland hebben, kunnen rekenen op steun van de Vlaamse regering.
De inflatie stijgt, de index volgt, en toch willen de vakbonden loonsverhoging. Bart Van Craeynest geeft meer uitleg in deze podcast.
De vabondactie, Sihamegate en de positie van Ben Weyts. Drabbe en Devos geven hun analyse van de politieke week.
Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk, verloor de Europese Unie een kritische stem. Internationaal gerenommeerd politiek analist Pieter Cleppe verdedigt de nood aan kritische commentaren over het Europees beleid.
Stijn Baert, arbeidseconoom en professor aan de Universiteit Gent, gaat dieper in op de staking van vandaag. Hij heeft het over het loonoverleg dat spaak is gelopen en de redenen daarvoor.
De publicaties van Drieu Godefridi schuwen de controverse niet. In ‘De Groene Utopie’ fileert hij de ideologie van radicale ecologisten.
De noord-zuidtransfers tussen Vlaanderen en Wallonië blijven jaar na jaar oplopen. Tijd om dit aan te pakken, vinden Barbara Pas en Chris Janssens.
Het Vaticaan bestempelt holebi’s als zondaars. Orry Van De Wauwer getuigt hoe dit bij hem als zoekend gelovige en homoseksueel aan kwam.
Maddens en Bauwens bespreken de politieke week in deze podcast. Weyts lijkt de rots in de branding en Rousseau is niet fier genoeg op het socialisme.
Financiële economen Stefan Willems en Pascal Paepen gaan dieper in op het begrip inflatie. Ze leggen de historisch lange lage inflatie en zijn voor- en nadelen uit.
Textgain heeft van de Europese Commissie de opdracht gekregen om haatspraak op sociale media in kaart te brengen. Guy De Pauw legt ons uit hoe hun artificiële intelligentie dat aanpakt.
In deze podcast geeft Bisschop Bonny meer uitleg bij waarom hij zich verzet tegen het standpunt van het Vaticaan over holebirelaties.
Veel is in onze contreien geweten over de weerstand tegen de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel minder is gekend hoe het verzet er uitzag in Duitsland zelf.