fbpx

Benno Barnard

Benno Barnard is een schrijver die meent dat het heden gewoonlijk ongelijk heeft.

I Love Budapest

Na decennia terug in Boedapest. Stad, rijk aan traditie, met aristocratisch en communistisch verleden: stad van weerzien met oude vrienden.

Poolse reis

De auteur verblijft in het oude Joodse Krakau waar vluchtelingen van een nieuwe oorlog door de coulissen van de Holocaustindustrie zwerven.

Seks en tabak

In de Amerikaanse wereld van zijn zoon wordt de auteur geconfronteerd met de morele dilemma’s van slavernij en verlichte plantagehouders.

Spelende vosjes

Terwijl een storm over het oude continent raast, kauwt de auteur op woorden als ‘vaderland’ en hunkert hij naar zijn afwezige geliefden.

Jezelf opwinden

Terwijl de storm aanzwelt in Europa en Rusland verdiept de auteur zich in de ziel van opgejaagde blikken muizen & verpletterde roodborstjes.

Een zondige drang

Waarin de auteur balanceert tussen het heilige en het rationele: een eindeloze sliding van Erdoğans Istanbul tot Darwins evolutietheorie.

Hey dad

De auteur verliest vrienden aan complotdenken en aan de dood maar vindt troost in de herinneringen aan het verleden en aan een toekomst.

Belgische dagen

Na lange pandemische maanden steekt de schrijver het kanaal over en heeft in België beklijvende ontmoetingen met beklijvende personen.

De rozenkrans

De jarige auteur filosofeert met de katholieke schrijver Graham Greene over mirakels en vindt onverhoeds een ‘opgeladen’ rozenkrans.

Hoe ik gecanceld werd

Hoe de auteur niet alleen covid blijk te hebben, maar ook één van zijn gedichten door een Engelse uitgever geweigerd wordt wegens ‘aanstootgevend’.

God als dolfijn

Engelse kinderboeken waarin de dag 25 uren telt, voeren de auteur naar tijden zonder Brexit waarin Engeland werkelijk gerantsoeneerd werd.

Benno Barnard

Teerbeminde burchtheer

In de dagen waarin een conservatief parlementslid werd doodgestoken, eist de Belgische pensioendienst bewijs dat de auteur B. Barnard leeft.

Benno Barnard

Burgerlijke schemering

De auteur converseert met dokter Mohammed over het paradijs en een honderdjarige joodse filmmaker vat de essentie van Heimat.