Buitenland

De vijand van een vijand

is niet per se een goede vriend voor N-VA en CD&V

De Iraanse NCRI heeft zich succesvol opgeworpen als hét gezicht van het verzet tegen de ayatollahs, maar heeft niet zo’n fraai verleden.

Buitenland

De rattenkoning van Syrië

De oorlog in Syrië is zeven jaar nadat hij uitbrak nog even uitzichtloos. Europa krijgt het verwijt te laf te zijn. Maar klopt dat wel? Lukas De Vos sprak met Europarlementslid Hilde Vautmans over de oorlog van de Syrische rattenkoning.

Buitenland

Samen strijden daarna weer vijanden zoals vroeger

De VS en Iran zouden militair willen samenwerken tegen IS. Hoe onmogelijk dat ook lijkt, het is niet de eerste keer dat ze militair samenwerken. Maar dat betekent niet dat Iran en de VS vrienden worden. 

Edward Azadi
Buitenland

Vrijheid en geluk in Teheran

‘Laat de wereld ons horen. We zijn gelukkig, en verdienen het om gelukkig te zijn,’ schreef Reihane Taravati op haar Facebook-profiel. Een video waarin ze danst, had net de kaap van 178 000 kijkers op YouTube overschreden. In de video zie je Reihane samen met vijf vrienden dansen op een dak in de Iraanse hoofdstad Teheran, met op de achtergrond de Milad-toren. De muziek in de video is het nummer Happy van de Amerikaanse artiest Pharrell Williams.

Edward Hazadi
Buitenland

Charmeoffensief vanuit Iran

Amerika en Iran leven al meer dan dertig jaar op voet van ‘Koude Oorlog’ met elkaar. Sommige tekens wijzen op toenadering. De nieuwe Iraanse president heeft alvast een diplomatiek charmeoffensief richting Westen ingezet. (Op 4 november herdenken de Iraniërs de bestorming van de Amerikaanse ambassade in Teheran in 1979).

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans