fbpx

Persoon: Yasmine Kherbache

Hof zkt. rechters

De pijnlijke stoelendans in het Grondwettelijk Hof stelt aan de kaak of het wel een goed idee was oud-parlementsleden toe te laten.

Sinterklaas en Ebenezer Scrooge gooien hun maskers af

Groen en rood staken de Griekse middelvinger op naar Europa. Begroting? Wat is dat? Zeg nu niet dat we naast beleid voeren ook nog eens op de centen moeten letten. Op het debat begroting in de Zevende Dag had de arrogante Sideshow Kherbache te lang bij de coiffeur gezeten en haar kiesprogramma niet gelezen. De rode krul zakte door tafel …

Racisme

Racisme is een linkse uitvinding die dient om de internationalistische ideale te verwezenlijken. Ieder die de klassenstrijd in de weg staat is racist. Een etymologiscje politieke analyse van Xavier Everaert.

Het ietsisme regeert

‘De middenstand regeert’, zong Luc De Vos met Gorki in Mia. Die middenstand stond symbool voor de grijsheid van het beleid hier. Vandaag regeert een nog grijzere ideologie: het ietsisme. Al geeft een minister aan al die grijsheid toch een aparte kleur door de rechterlijke macht te suggereren ‘niet moeilijk’ te doen.

De juiste vrouw op de verkeerde plaats

Yasmine Kherbache had het allemaal: verstand, uitstraling, de juiste achtergrond en de nodige ervaring achter de schermen. Maar toen gebeurde wat weinigen echt hadden verwacht: sp.a Antwerpen belandde in de oppositie. Een portret van een wonderkind met pech.

Jacques Claes

Vallen

Welke studie de Gentse burgemeester Termont maakte, heeft weinig belang, maar het moet iets met taal te maken gehad hebben. Hij heeft, en dat is niet onverdienstelijk, onze aandacht gevraagd voor de gevoelsgeladenheid van woorden enerzijds, en daarmee samenhangend, voor de emotiegevoeligheid van de taalconsument anderzijds. Ter zake: men vraagt ons vanuit Gent het woord allochtoon te mijden. Een soort …