Demagogische hypocrisie rond kernenergie viert hoogtij
Het politieke najaar trekt zich amechtig op gang met de nodige demagogie en hypocrisie rond kernenergie.
Het politieke najaar trekt zich amechtig op gang met de nodige demagogie en hypocrisie rond kernenergie.
Stand Up for Nucleair manifesteert aan kerncentrale Doel voor het openhouden van Doel 3. Steun van N-VA valt op.
‘De heropstart van Doel 3 had wél gekund mocht de regering gekozen hebben voor bevoorradingszekerheid’, zegt Peter De Roover.
De premier en de minister van Energie kwam het akkoord met Engie toelichten in de commissie Energie. Wijzer werden de parlementsleden niet.
Dinsdag komt de Commissie Energie uitzonderlijk bijeen over de energieprijzen en de energiecrisis. Wordt het een voorspelbare klucht?
N-VA energiespecialist Bert Wollants ziet tot 2050 een cruciale periode opdoemen. ‘Met noodmaatregelen gaan we er niet komen.’
De Russische inval in Oekraïne laat de gasprijzen verder uit de pan swingen. In deze podcast geeft Bert Wollants zijn visie op het energiedebat.
In deze aflevering van Doorbraak Radio gaat Bert Wollants dieper in op het energiebeleid. Als specialist in het domein en kamerlid van de N-VA volgt hij de Vivaldiregering hierover op de voet.
De definitieve sluiting van Belgische kerncentrales tegen 2025 werd al in 2003 bij wet vastgelegd. Toch heerst hierover nog altijd twijfel.
Regering en Engie Electrabel onderzoeken hoe kerncentrales beter te moduleren om te voorkomen dat hernieuwbare energieproductie stilvalt.
De kernuitstap blijft een punt van discussie in de regering. Bert Wollants van N-VA ziet kernenergie als onderdeel van een gezonde mix die onze energie zeker en betaalbaar moet houden.
Het energiepact, liberalen vroegen een blanco cheque, op basis van een vodje papier van 23 pagina’s waarin geen enkele berekening zat.
Neen, dit is geen sportartikel. Maar in regeringsonderhandelingen spelen vele factoren een rol. Wie mee aan tafel zit, is zo een factor. Met verregaande gevolgen? Als je geluk hebt misschien wel.
Nu de N-VA zich enerzijds heeft geposteerd als grootste partij in de Vlaamse regering en zich anderzijds warm loopt voor deelname aan het federale bestuur, worden er volop medewerkers aangeworven en kabinetten gevormd. Maar was de partij geen koude minnaar van die kabinetten?