Binnenland

De Vloek van de 16

De grote Wetstraat-test: welke premier leidt aan het hybrissyndroom?

Doortastend leiderschap of brutale arrogantie, wat drijft hen? Het is een aloude vraag in vele politieke debatten. Dankzij een wetenschappelijke these is het eindelijk niet langer een kwestie van subjectief speculeren. Op basis van het zogenaamde hybrissyndroom maakt Doorbraak de rekening van vier Belgische premiers. Rust er een godenvloek op de Wetstraat 16? 

Binnenland

vijftig tinten tricolore

wat is een belgicist?

Geen geschiktere dag dan 21 juli om eens uit te vlooien wat een ‘belgicist’ dan wel zou zijn. We vroegen het aan enkele mensen die het zouden moeten kunnen weten.

Media

Mediawetten om bij te huilen

Standpunt

Dit zou de week van de rusthuisschande moeten zijn. Het was maar terecht en logisch als al onze woede en verontwaardiging zich deze week zou richten op de mensonterende mistoestanden in sommige private rusthuizen, want de waarde van een samenleving valt af te lezen aan hoe we omgaan met onze ouderen. Hoe kan het toch dat er geen groot maatschappelijk debat aan de gang is over het schandaal dat Het Laatste Nieuws aan het licht bracht? Daniël Walraeve vond een antwoord op Twitter.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans