Drabbe en Devos: ‘Er heerst stilte in de Wetstraat’
Stilte in de Wetstraat, gebrek aan debat, de docureeks BDW en politieke vernieuwing. Deze thema’s kunnen aan bod in de nieuwe podcast met Carl Devos en Karl Drabbe.
Stilte in de Wetstraat, gebrek aan debat, de docureeks BDW en politieke vernieuwing. Deze thema’s kunnen aan bod in de nieuwe podcast met Carl Devos en Karl Drabbe.
Hoe Gwendolyn Ruttens en Alexander De Croo’s ‘Goesting’-retoriek het rulle cement van de regering vormt én tot het debacle van Open VLD leidt
België met vier deelstaten. Wordt dat de ‘definitieve oplossing’ van Vivaldi? Zal die de Belgische knoop ontwarren of nog strakker trekken?
Welke gevolgen heeft Sihamegate voor de politieke vernieuwing? Krijgen partijen te veel geld? Drabbe en Devos staan stil bij de actualiteit van de week.
‘Alleen al geloven dat een verkeerde manier van handelen een voordeel is, is schadelijk’, aldus Cicero. De Paepe over politiek en Romeinen.
De pandemiewet en de gezondheidsnoodwet leggen de breuklijnen tussen de regeringspartijen opnieuw bloot. De autoritaire houding van de regering doet denken aan de jaren dertig.
Veel Vlaamse ministers of staatssecretarissen in de Vivaldiregering werden niet verkozen bij de federale verkiezingen. Weinig democratisch.
Drabbe en Devos analyseren de politieke actualiteit. Wat zeggen de zaak-Kucam, het nieuwjaarsfeest van Open Vld en het falend vaccinatiebeleid over ‘politieke verantwoordelijkheid’
Wat te denken van de trage start van de vaccinatiecampagne en wat is het effect op het vertrouwen in de politiek? Drabbe en Devos geven hun visie.
Schuilt er gevaar in de repressieve aanpak van de coronacrisis? En wat met het idee van het afschaffen van de gemeenschappen? Devos en Drabbe geven hun visie.
Heeft de nieuwe overheidscampagne in het kader van corona een belgicistisch sausje? Devos en Drabbe geven hun visie.
Carl Devos en Karl Drabbe maken de analyse van de politieke actualiteit in deze podcast. Van het overlijden van Willy Kuijpers tot de sluiting van de kerncentrales.
Het Overlegcomité ontpopt zich tot een supraregering, volgens Carl Devos. En Karl Drabbe ziet kansen voor N-VA om stevig oppositie te voeren.
Wat kunnen we nog verwachten van de regering-De Croo in de aanpak van de coronacrisis? Devos en Drabbe geven hun analyse.
Hoe zal de legislatuur van de nieuwe regering verlopen? Drabbe en Devos laten hun licht schijnen op het regeerakkoord.
Komt de Vivaldi-coalitie van de grond? Prof. Carl Devos en Karl Drabbe geven in deze podcast hun visie.
De zaak-Chovanec brengt politiek heel wat teweeg. Welke gevolgen zal dit hebben voor Jan Jambon en de regeringsvorming?
Bart De Wever heeft gelijk: het is niet het ogenblik om ‘met de vinger te wijzen’. Maar doe het dan zelf ook niet.
In de bedding van BlackLivesMatter ontkiemt een totalitaire logica die de gewone politieke correctheid overklast.
Het Vlaams verraad van Magnette & Rousseau duwt de drie koningskinderen in een toren van Pisa, terwijl Van Grieken de media censureert.
Zal België ‘verdampen’ of zal het door separatisme ten onder gaan? Hoe dan ook: “Wat valt, moet men ook nog een stootje geven’ (Nietzsche).
Nu gaan er stemmen op om de Belgische kieswet aan te passen, minder partijen voor een snellere regeringsvorming. Is dat echt het probleem?
Advocaat en PS’er Marc Uyttendaele is niet gekant tegen een verdere staatshervorming,…. op voorwaarde dat ze de Franstaligen geen cent kost.
Een jaar geleden trokken we naar de stembus. PS heeft de sleutel in handen, volgens Carl Devos. Maar een hervorming dringt zich op.
N-VA beheerst het politieke spel steeds minder. Neemt Tom Van Grieken de fakkel over? Kannibaliseert Lachaert op de economisch-rechtse flank?
Politiek is onvervangbaar, maar hoe lang mag je het algemeen belang ondergeschikt maken aan de hoofddoelstelling van de ‘virocratie’?
Wilmes II als opmaat voor Vivaldi, een goed opgezet spelletje waar niet alleen N-VA slachtoffer van is. Ook CD&V zit tussen wal en schip.
Wilmès II is een overwinning voor het Belgische systeem, hoe je het ook draait of keert, en één waar we niet snel vanaf zullen zijn.
De regering in lopende zaken van premier Wilmès (MR) wordt een minderheidskabinet met volmachten, met hoop om een echte regering te worden.
Zelfs in volle pandemie handhaven onze journalisten hun politiek-correcte taboes. Een greep uit de gemiste kansen: