fbpx

Persoon: Ed Miliband

New Labour: New Devolution

Engeland zou wel eens een eigen parlement kunnen krijgen, waar vooral de Tories de plak zullen zwaaien. Reden te meer voor Labour om opnieuw de kaart van de regionalisering te trekken.

De schaduw van anderen

Hoezeer de Britse toppolitici proberen het nieuws van de dag te beheersen, anderen overschaduwen hen telkens weer.  Seks, overloperij, oorlog en ontmoetingen in het park. Welkom in Westminster!

UKIP herschikt partijtop

Op 24 juli 2014 kondigde Nigel Farage, de topman van de UK Independence Party, een reshuffle van zijn partijbestuur aan. Het lijkt een reactie op de herschikking van het kabinet door David Cameron.

Engelse Conservatieven winnaar van Schotse onafhankelijkheid

Wat als … ? In de geschiedschrijving is het een aparte tak om de geschiedenis te herschrijven mocht een of ander feit zich niét hebben voorgedaan. Mocht de ‘Zuidelijke Afdeeling’ zich niet hebben afgescheurd van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1830, hoe zou het dan gelopen zijn, bijvoorbeeld? Of straks, na het referendum op 18 september, wat zou er dan gebeuren met de Schotse parlementsleden in Londen (Westminster). Als Schotland onafhankelijk zou worden, natuurlijk … Wat als?

Ed in de Himalaya

In het stemhokje gaat het de regerende Conservatives niet voor de wind. Maar Labour, de klassieke tegenstander, blijkt ook niet topfit om de macht in 2015 weer over te nemen.