fbpx

Persoon: Erwin Vanmol

Humor is een ernstige zaak

Carnaval in de ban, cartoons afgevoerd en enkel nog brave comedy. We moeten ons beraden over het wezen van satire en de toekomst van humor.

Een donkergroen vermoeden

‘Positieve discriminatie’ is een (s)linkse achterdeur voor politieke benoemingen en het favoriseren van eigen kiescliënteel.

De terugkeer van Vlasti

Vlasti, de kat van het absurdisme is terug. Huiscartoonist Erwin Vanmol tekent elke week een overzicht door de ogen van de meest onnozele kat.

Ode aan het Vlaamse varken

In een tijd waar iedereen zich beledigd voelt, moet het scheldproza geherwaardeerd worden als goed voor de mentale gezondheid.

De faudte Mol en de pers

Op een goeie dag nu meer dan twintig jaar geleden, zo stel ik me voor, moet Erwin Vanmol beslist hebben het politiek correcte gezag en gezaag links te laten liggen, en de rechtse, niet-correcte kant op te gaan. Maar dan wel op de gedisciplineerde wijze die hij in het leger had geleerd. Op die goeie dag, zo denk …

Naïef idealisme of zelfbehoudinstinct?

Er zijn in dit magazine enkele bijdragen verschenen over de zogenaamde klimaatspijbelaars: jongeren die al dan niet met toestemming van de school de klas ruilen voor de straat om te gaan betogen voor een echt klimaatplan, en dat bij een regering in lopende zaken die nooit veel op heeft gehad met die kwestie, zie de strapatsen van energieminister Marghem …

Vanmol helpt bij uw kerststress

Beste lezer, het is ‘de tijd van het jaar’, volgens de muziek in de winkelstraten ‘the most wonderful time of the year’ maar voor anderen is deze tijd horror. Doorbraak brengt raad!

(PDW) gvd, Muskatnuss nog aan toe!

‘Krijg weer zin een paar koortsige ego’s tot aan de oorlellen in de zeik te zetten’, waarschuwde Patrick De Witte enkele dagen terug nog veelbelovend aan zijn ruim 10 000 volgers op Twitter. Het is er helaas niet meer van gekomen. Of zoals een Twitteraar het verwoordde: ‘Wij maakten geregeld stevig ruzie en deden dat allebei graag. Ik zal hem missen.’ Een portret van (pdw) ofte Patrick De Witte (54). 

De duif is dood

De commotie over het boek De keizer van Oostende laat een weeë geur na. Tien dagen lang werden de auteurs, onder de listige regie van Johan Vande Lanotte, mediatiek ondergedompeld in een sfeer van verdachtmaking en ongeloofwaardigheid. Journalisten stapten argeloos mee in die weinig collegiale desinformatieoptocht: de vierde macht op slappe benen.