Mario Vargas Llosa, oorlogscorrespondent in Irak
Vargas Llosa publiceert zijn oorlogsherinneringen van het Irak van 2003. Zijn voorspellingen met betrekking tot Irak zijn verkeerd gebleken.
Vargas Llosa publiceert zijn oorlogsherinneringen van het Irak van 2003. Zijn voorspellingen met betrekking tot Irak zijn verkeerd gebleken.
In oktober 1962 kwam het haast tot een kernoorlog tussen de VS en de Sovjet-Unie. Dat laat Max Hastings zien in zijn nieuw boek De Afgrond.
Jean-Claude Van Cauwenberghe kijkt terug op zijn politieke carrière. Hij blijft een volbloed Waalse regionalist.
En verder: Hendrik Cayman, Che Guevara en Franciscus van Assisi…
Hij is weer voorbij, die mooie zomer. Tijd om de kranten er weer bij te nemen. Die vergeten helaas nog veel.
En verder: Florence Nightingale, de Berlijnse Muur en de Aztekenkeizer…
En verder: Evita Perón, August Beernaert en de moord op Theo van Gogh…
Nu er steeds meer economische sancties tegen Rusland zijn, blikken we terug op 60 jaar VS embargo tegen Cuba.
De Franse parlementsverkiezingen naderen. De handschoenen zijn uit: Macron en zijn ministers lijken door roeien en ruiten te gaan.
En verder: Jozef Verduyn, het Wilhelmus en Guido Gezelle…
Het mediacordon in Franstalig België is hypocriet. Dat bewijzen enkele historische voorbeelden van ‘realpolitik’ door dezelfde tenoren.
En verder: James Last, Grace Kelly en Piet Retief…
Vorige maand overleed schrijver Günter Maschke. Hij genoot bekendheid als gedreven en intellectuele dwarsligger.
Er zit een vlekje aan de grote Desmond Tutu: hij was een antisemiet. Het lijkt erop dat zijn afkeer van Joden een theologische achtergrond had.
Mocht het rakettenverdrag van Reagan en Gorbatsjov nog gelden, zou Poetin niet bang moeten zijn voor Oekraïne en was deze crisis onnodig.
In zijn ijver om zijn werkgever Jean-Marie Dedecker te heroïseren, gaat parlementair medewerker Ignace Vandewalle compleet uit de bocht.
De vergeten geschiedenis van de mislukte sociaal-flamingantische afsplitsing van de Volksunie: de Vlaamse Demokraten (1965).
Ophef over een mysterieuze Franse journaliste die voor Chinese media schrijft. Op de achtergrond speelt de ‘shotgun diplomacy’ van China.
In zijn recentste boek overloopt Régis Debray zijn leven als revolutionair en intellectueel en maakt hij een balans op van de linkse strijd.
Diego Armando Maradona is dood. Minder dan een maand na zijn zestigste verjaardag. Vandaag begint zijn eeuwige leven. Wie was El Diego?
Jean-Pierre Rondas bundelde in ‘Een kwestie van bestaan’ zijn kortere teksten en essays van het afgelopen decennium.
Niemand had het verwacht, gezien zijn levenswandel. Vandaag vrijdag 30 oktober 2020 wordt Diego Armando Maradona zestig jaar.
Met een half oog op de aanstaande presidentsverkiezingen komt Jean-Luc Mélenchon met nieuwe ideeën om stemmen te winnen.
De Egyptische romancier Alaa al Aswany analyseert het fenomeen dictatuur.
Met het nieuw tijdschrift ‘Front populaire’ wil Michel Onfray een stem geven aan linkse en rechtse verdedigers van de Franse soevereiniteit.
Bart De Wever blunderde tactisch toen in de regeringsvorming het premierschap in handen leek. En dat bovenop een zwak rapport voor Michel I.
Bernie Sanders leek onstopbaar. Daarna leek het dwaas dat hij ooit onstopbaar werd geacht. Nu is zijn campagne op sterven na dood.
Ook op 17 maart was Joe Biden de grote winnaar. Hij heeft nu 315 meer afgevaardigden dan Bernie Sanders, die niet aan opgeven denkt.
Meer nog dan een gangsterfilm is The Irishman van Martin Scorsese een ode aan wat voorbij is in cinema en Hollywood.
President Trump voert met opvallende consistentie de verkiezingsbeloftes uit van kandidaat Trump. In Amerika kreeg men waar men voor stemde