fbpx

Persoon: Frank-Walter Steinmeier

Johan Van Overtveldt

Atom for Peace

Als het Europees project ons ernst is, moeten we onafhankelijk worden van energie uit autocratische landen. Dit zal innovatie en offers vergen.

Heinrich Matthee

Zuid-Afrika lonkt naar Moskou en Peking

Veel Duitse investeringen in Zuid-Afrika. Toch betoont het regerende ANC meer belangstelling voor China en Rusland. Europese investeerders vragen zich af of het nog loont te investeren in Zuid-Afrika.

Mysterieuze verzetsstrijdster op Buitenlandse Zaken

In Ilse Stöbe eert het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken de eerste vrouw onder zijn toenmalige personeelsleden die in het verzet kwamen tegen het Hitlerregime. Dat verzet bekocht de jonge mysterieuze vrouw in 1942 met het leven.

Een ongewone kandidaat

Zou Angela Merkel er van het weekend haar slaap voor hebben gelaten? De Duitse kanselier mag dan wel een hoge populariteit genieten bij de bevolking, maar er is een kaper op de kust. De sociaaldemocratische SPD schuift eindelijk een kandidaat naar voren die bij de parlementsverkiezingen in september van volgend jaar de handschoen opneemt tegen Merkel en haar zwart-gele coalitie van christendemocraten (CDU/CSU) en liberalen (FDP).