Roger de Neef: ‘de dichter op voetzolen van een boom en met de stem van vogels’
Met ‘Het hier’ brengt Roger de Neef na 60 jaar dichterschap zijn verzamelde gedichten uit. Of gaat het eerder om een omvangrijk nieuw werk?
Met ‘Het hier’ brengt Roger de Neef na 60 jaar dichterschap zijn verzamelde gedichten uit. Of gaat het eerder om een omvangrijk nieuw werk?
In memoriam voor de literatuurprof Paul Hadermann. Hij bracht het unieke modernisme van Paul van Ostaijen weer tot leven.
Ons land geldt als zowat het minst humane van alle Westerse kolonisatoren uit de voorbije honderdvijftig jaar. Wat doen we met die erfenis?
De vraag stellen is ze beantwoorden, wordt gezegd. Maar dan moet je de vraag wel eerst stellen, natuurlijk. Aflevering zeven in deze reeks
Wallonië was ooit een Europese economische topregio en is na de oorlog ten onder gegaan in de deïndustrialisering. Sindsdien heeft het vele kansen gemist om er bovenop te komen. Het heeft zich in een systeem gesetteld, stelt Luc Hermans
Hugo Claus is een icoon voor de anti-vlaamse culturo’s, maar was hij wel zo anti-Vlaams als gezegd wordt? Kevin Absillis nuanceert dat.
Begin juli maakte Tom Naegels in De Standaard de journalistieke tussenstand als ombudsman van diezelfde krant. Na twee jaar blijkt die oefening hoofdzakelijk nog zweverige bespiegelingen en wat oppervlakkig, vergelijkend telwerk tussen verschillende krantentitels op te leveren. Dergelijke routine moet bestendig aantonen dat mediacritici te vaak te hard van stapel lopen. ‘Critici van het nieuws zetten altijd hoog in uit …