Economie

Griekse schuld

Kan de belastingbetaler dat betalen?

De schuldencrisis krijgt in Griekenland een politiek staartje. De Griekse kiezer mag zich uitspreken en de Europese elite houdt haar hart vast. Bij ons is Griekenland aanleiding tot een economenstrijd.

Actualiteit

‘Economen hebben een verkeerd beeld over onze visie op economie’

Kamerlid Van Hecke (Groen): 'Na de Ringland-manifestatie hebben andere partijen hun kar gekeerd'

Stefaan Van Hecke (Groen) uit zich kritisch over de zesde staatshervorming, heeft het moeilijke met de uittredingspremie van Mieke Vogels en hekelt de werking van het parlement onder Di Rupo I omdat er te veel macht bij de regering ligt. ‘Het wetgevend proces was zeer, zeer slecht.’

Media

Persvrijheid België

Twee banken achteruit

Vorige week verscheen de nieuwe wereldranglijst van Reporters zonder Grenzen over de persvrijheid. België boert verder achteruit en zakt van de 21-ste naar de 23ste plaats, tussen Namibië en de Kaapverdische Eilanden. Stond het thema vorige week prominent op de agenda van onze media? Integendeel: aan triviale onderwerpen als ‘persvrijheid’ maken onze media liefst niet teveel woorden vuil.

Actualiteit, Europa

Japans scenario wenkt voor Eurozone

Maandag - Europadag

De Amerikaanse topeconoom en voormalige minister van Financiën Larry Summers waarschuwt voor een zogenaamd Japans Scenario in de Eurozone en de VS. In een door schulden meegezogen economisch systeem, lijken chronische lage groei en lage interestvoeten het nieuwe normaal te worden.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans