De Paepe en Van den Bossche: Onderwijs in tijden van corona
Het onderwijs staat vaak in het middelpunt van de coronadiscussie. Moeten ze open blijven of sluiten? Harry De Paepe en Pieter Van den Bossche delen hun ervaringen als leerkrachten.
Het onderwijs staat vaak in het middelpunt van de coronadiscussie. Moeten ze open blijven of sluiten? Harry De Paepe en Pieter Van den Bossche delen hun ervaringen als leerkrachten.
Boris Johnson scoort een grote overwinning in de UK met zijn brexit-akkoord. Harry De Paepe legt uit hoe de sfeer is in het Verenigd Koninkrijk.
Heel wat jongeren in het secundair onderwijs starten of zijn bezig aan hun examens. Harry De Paepe geeft een sfeerbeeld.
Harry De Paepes recente boek ‘Sausage’ is de perfecte handleiding bij de populaire Netflix-reeks ‘The Crown’. Een gesprek met de auteur.
Wat is de invloed van de coronacrisis en de Brexit op de Britse politiek? Harry De Paepe maakt de analyse.
Harry De Paepe schrijft over kleurcodes, de moord in Parijs, Mozes en puberzweet. Bedenkingen recht uit de leraarskamer.
Harry De Paepe nam ooit deel aan een lokaal protest, zelfs een protestmars. Het duurde niet lang of hij werd verdacht van spionage.
De Britse kleermakers kwijnen weg door de coronacrisis. Niet toevallig, vindt Harry De Paepe, ze zijn te veel gericht op de oubollige man.
Driewerf hoera. Harry De Paepe schreef een minibiografie over Elizabeth II!
De impact van de coronacrisis op leerlingen zal pas vanaf volgend jaar duidelijk worden. Maar toch is het niet allemaal kommer en kwel.
Harry De Paepe vertelt (over) zijn boek ‘De twee kanten van het Kanaal’. In de laatste episode focust Harry De Paepe op de invloed van de Nederlanden op de Engelse taal, schilderkunst en bouwkunst.
Harry De Paepe vertelt (over) zijn boek ‘De twee kanten van het Kanaal’. Episode 2: de Flemings werden op een gegeven ogenblik het mikpunt van Engelse haat en agressie.
De school nog aan de slag in juli? Geen ‘kaakslag’ voor Harry De Paepe, wel een kwestie van leerlingen zo goed mogelijk vooruit te helpen.
Harry De Paepe vertelt (over) zijn boek ‘De twee kanten van het Kanaal’. Episode 1: Romeinse tijd en vroege middeleeuwen.
Het onderwijs is op enkele dagen tijd omgeschakeld van een klassikaal naar een online afstandssysteem. Harry De Paepe getuigt vanuit zijn ervaring.
Sinds het schilderij van de gebroeders Van Eyck begon aan zijn wereldbekendheid, zijn er meer boeken over verschenen dan de Bijbel telt.
Het is als in een stuk gelopen huwelijk: opluchting dat ze nu echt de deur uit is
Terry Jones (Monty Python) vergeleek de Engelse huurlegers van de 14de eeuw met het deels geprivatiseerde Amerikaanse leger in de Irakoorlog
Het Radio 1-programma ‘Nieuwe Feiten’ vroeg onze huisanglofiel Harry De Paepe om naar aanleiding van de brexit een afscheid aan Engeland te formuleren. Het werd uiteindelijk geen afscheidsbrief.
Wie is de Doorbraak Persoonlijkheid van het jaar 2019? De redactie stelde de lijst met genomineerden op, u kan uw keuze maken.
De onlosmakelijke band tussen Engeland en de Lage Landen gaat duizenden jaren terug. Daar kan geen brexit tegenop.
De eerste Doorbraak-reis naar Engeland was alvast een bijzondere ervaring. ‘Een meerwaarde’, aldus een reiziger.
Een eerbetoon aan één van de vele kleine mannen in de Grote Oorlog. De gewone soldaat. We vergeten hem niet.
Het Pukkelpopincident doet Harry De Paepe terugdenken aan zijn indrukwekkende geschiedenisleraar en diens afkeer voor onrecht en idioten.
De verplichting een heel gezelschap te zoenen, of een high five geven: u weet niet goed wat te doen? Geen nood, onze Harry De Paepe evenmin.
Het Vlaams-Nederlandse huis DeBuren hield op 26 april een gespreksavond over de Britse constitutie. Onze Harry De Paepe maakte deel uit van het panel.
Harry De Paepe en Flip Feyten, niet zomaar Engelandkenners, maar ontdekkingsreizigers van het wegdrijvende Eiland.
Vandaag stoppen we de dood het liefste weg. Maar nog niet zo lang geleden ging je ermee op de foto.
Een blik op het congres van de Britse conservatieven in Manchester door onze man ter plaatse Harry De Paepe.
In Stiff upper lips leggen anglofielen Flip Feyten en Harry De Paepe uit waarom de Engelsen zo Engels zijn.