Koen Geens schrijft een wet
Vaak kan een minister best ontslag nemen om iets opgelost te krijgen. Aanmodderen zorgt er meestal voor dat de situatie nog slechter wordt.
Vaak kan een minister best ontslag nemen om iets opgelost te krijgen. Aanmodderen zorgt er meestal voor dat de situatie nog slechter wordt.
We hebben weer een kleuter prijsgegeven aan een beul, en enige bezinning is gepast.
‘Ik voel een grote bezorgdheid om wat er in de maatschappij aan het gebeuren is.’ Doorbraak sprak met Heidi De Pauw, ceo van Child Focus.
Corona beheerste de media in een maand waarin Vivaldi steeds meer pluimen verloor en ‘vier kazen met gaten’ werd.
Draagvlak is één ding, een wervend verhaal een ander. En kleine oorzaken – de spreekwoordelijke druppel – kunnen grote gevolgen hebben.
België is het land van het verdronken kalf en we leren helaas nooit uit onze fouten.
De rechtsmacht oordeelt autonoom, maar vervroegde vrijstelling veralgemenen en besparen op gevangenissen is een politieke beslissing.
Patrick Lens is Dominicaan en auteur van De Leeuw en het Lam, een boek dat geloof en therapie verzoent. Jos Vranckx ging met hem in gesprek.
Al bijna dertig jaar tappen politici en journalisten uit hetzelfde vaatje bij verkiezingen, ‘ze hebben het signaal van de kiezers begrepen’.
Als de waakvlam uitgaat, faalt de staat. De overheidsmalaise is algemeen, door een complex staatsapparaat en een gebrek aan vertrouwen
Zaken als het drama ‘Julie van Espen’ doen bijna altijd vragen rijzen over de bredere politieke verantwoordelijkheid.
Broeder Geens heeft geenszins iets te maken met de oordelen van de rechters, maar zijn campagneslogan luidde wel: ‘Dankzij Geens wordt seksueel geweld strenger aangepakt’. De koene pater die trager spreekt dan een Limburgse slak is bereid electoraal te oogsten wat enkele rechters zaaiden. Maar hij wil geen verantwoordelijkheid nemen voor de wereldvreemde rechter die een veroordeelde verkrachter op de …
Opgelet: de rubriek bevat deze week 2 vragen aan Youssef Kobo. En veel woede om Koen Geens en de brave media…
Neen, het is geen man-vrouw-probleem, de dood van Julie is wel degelijk te wijten aan een falende rechtstaat en een nalatige bewindsman.
Aandacht vragen voor de slachtoffers van seksueel geweld, betekent strengere wetten en de toepassing ervan eisen schrijft Tom Van Grieken.
Faalt het gerecht of is het vleugellam gemaakt door besparingen en slechte wetgeving? Wie neemt er nog verantwoordelijkheid op?
De straffeloosheid neemt toe, dat is de perceptie bij de burger. Acht verkrachtingen per dag maar nauwelijks veroordelingen, hoe kan dat?
Minister Geens zou de euvele moed moeten opbrengen om minstens een mea culpa te slaan in plaats van alsmaar te ‘betreuren’ en zijn medeleven te betuigen.