Vieze dingen: populisme en elitisme
Er is niets mis met elitair streven, maar in de politiek is het beste een dialoog te organiseren tussen populisten, elitisten en centristen.
Er is niets mis met elitair streven, maar in de politiek is het beste een dialoog te organiseren tussen populisten, elitisten en centristen.
Factchecker gezocht. Apache bezondigt zich aan beschuldigingen door associatie, die dan ook nog eens onjuist blijken, schrijft Koenraad Elst.
Jurgen Ceder betwist dat Trump of de rechtse milities een staatsgreep overwegen, en wijst verkeerdelijk met de vinger naar Antifa en BLM.
De cancel-cultuur draait op volle toeren. Bedreigingen van de links deden een optreden van cabaretier en schrijfster Lisa Eckhart afblazen.
Bij nieuwe terreuraanslagen lijkt het wel of de media hópen dat de aanslag voor één keer door ándere religieuze fanatici werd uitgevoerd
Op dit ogenblik vinden in India verkiezingen plaats. Zij zijn uitgespreid over de bijna volledige maanden april en mei om de verkiezingsadministratie en ook het leger de kans te geven zich beurtelings in alle districten te installeren.
Joël De Ceulaer en Lieven Sioen bevragen Peter De Roover voor De Standaard van 29 december 2012 in een ruim interview over het Vlaams-nationalisme, de partijpolitiek, multicultuur, de verwrongen relatie tussen culturo’s en de Vlaamse ontvoogding, enz…
In het vorige nummer van Doorbraak bezorgde Peter De Roover ons al een mooie bloemlezing van de nogal hatelijke reacties in de Vlaamse pers op de verkiezingsoverwinning van de N-VA. Ik hoef al dat fraais hier niet te herhalen. Dat opiniemakers niets moeten weten van de N-VA in het bijzonder en het Vlaams-nationalisme in het algemeen, dat is natuurlijk hun goed recht. Maar vanwaar die nauwelijks verholen haat?
De provincieraadsverkiezingen mogen dan al onopgemerkt zijn voorbijgegaan tijdens de campagne, ze hebben wel één groot voordeel : ze brengen de politieke krachtsverhoudingen vrij accuraat in beeld. De verwachting was dat de lokaal zwak verankerde N-VA hier onder het niveau van 2010 zou scoren. Maar de partij doet er, met 28,6%, nog een procent bij. Dit mag vandaag dan al een onverhoopt groot succes zijn, in 2014 zou het een ontgoochelende score zijn. Want daarmee wordt de N-VA niet incontournable in Vlaanderen.
De beslissing van N-VA om oud-Vlaams Belanger Jürgen Ceder een plaats te geven bij de gemeenteraadsverkiezingen, heeft heel wat commotie losgeweekt. Waarom zette N-VA die stap? Knack-online vroeg de chef-politiek van Doorbraak Peter De Roover naar zijn kijk op deze zaak.