fbpx

Persoon: Noël Slangen

De groene puinhoop

Het aantal artikels over het klimaat in Doorbraak is niet meer te tellen, en vrijwel alle zijn ze extreem sceptisch. Elke dag voelt er zich wel iemand geroepen om tegen de klimaathysterie en de Anuna’s van deze wereld te keer te gaan. Bij uitbreiding ook tegen alles wat met milieu te maken heeft. Het is dé geliefde pispaal van rechtse …

Een cordon rond de eigen haat

Een cordon sanitaire drijft ideeën ondergronds en bevordert ze vaak. Wie voor een cordon pleit geeft vrij baan aan zijn eigen haat eerst.

Trouw op De Afspraak

In de cultuurstrijd die zich al een paar decennia afspeelt tussen de believers in een Europese leidcultuur en de aanhangers van het multiculturalisme, komt het principe van de vrijemeningsuiting steeds weer om het hoekje kijken. Ja, we zijn, van links tot rechts, als nazaten van de Verlichting voor een open debat. De vrijheid van spreken en schrijven staat tot nader …

Johan Sanctorum

De kleren van de keizer

We hebben geen ‘Belgische Macron’ nodig, die hadden we twintig jaar geleden al met Guy Verhofstadt.

‘Meeste Vlamingen zijn te braaf’

Integratie en inburgering staan niet hoog op de verkiezingsagenda. Nochtans zijn er heel wat samenlevingsproblemen met een gekleurd accent – zeker in de steden. Een interview met Dyab Abou Jahjah was de aanleiding om ook te polsen naar de N-VA-visie op discriminatie, inburgering en integratie. Een gesprek met Zuhal Demir, van Turks-Koerdische afkomst, maar vooral niet op haar mondje gevallen als Kamerlid en districtsburgemeester van Antwerpen.

Mediawatcher (mei 2011)

Het viel nauwelijks op: zo naadloos sloegen Patrick Dewael en Marleen Vanderpoorten (Open Vld) op 10 april jl. in De zevende dag een hallucinant bruggetje tussen archiefbeelden van een concentratiekamp en de N-VA. Daarmee vergeleken leek Le Soir even op een krant voor kneusjes.