Actualiteit

Een cordon rond de eigen haat

Na het Vlaams Blok/Belang zou nu ook de PVDA in een cordon moeten

Een cordon sanitaire drijft ideeën ondergronds en bevordert ze vaak. Wie voor een cordon pleit geeft vrij baan aan zijn eigen haat eerst.

Media

Trouw op De Afspraak

Het kransje van vaste ‘opiniemakers’ is er vooral om de pococratie te stofferen

In de cultuurstrijd die zich al een paar decennia afspeelt tussen de believers in een Europese leidcultuur en de aanhangers […]

Europa

De kleren van de keizer

We hebben geen ‘Belgische Macron’ nodig, die hadden we twintig jaar geleden al met Guy Verhofstadt.

Johan Sanctorum
Actualiteit

‘Meeste Vlamingen zijn te braaf’

Taal = emancipatie voor Zuhal Demir

Integratie en inburgering staan niet hoog op de verkiezingsagenda. Nochtans zijn er heel wat samenlevingsproblemen met een gekleurd accent – zeker in de steden. Een interview met Dyab Abou Jahjah was de aanleiding om ook te polsen naar de N-VA-visie op discriminatie, inburgering en integratie. Een gesprek met Zuhal Demir, van Turks-Koerdische afkomst, maar vooral niet op haar mondje gevallen als Kamerlid en districtsburgemeester van Antwerpen.

Media

Mediawatcher (mei 2011)

Het viel nauwelijks op: zo naadloos sloegen Patrick Dewael en Marleen Vanderpoorten (Open Vld) op 10 april jl. in De zevende dag een hallucinant bruggetje tussen archiefbeelden van een concentratiekamp en de N-VA. Daarmee vergeleken leek Le Soir even op een krant voor kneusjes.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans