Over pedofilie en empirie
Wetenschappelijke theorieën zijn vooraf door politieke motieven. Dit blijkt wel uit de discussie over pedofiele netwerken in Nederland.
Wetenschappelijke theorieën zijn vooraf door politieke motieven. Dit blijkt wel uit de discussie over pedofiele netwerken in Nederland.
De situatie is dramatisch. Ecolo en Groen verwaarlozen de energiezekerheid, millieu-activisten worden gesteund door Moskou. Tijd voor revolutie.
Administratie en multinational, staat en kapitaal, smelten samen tot een meerkoppig monster waartegen het individu zich niet meer kan wapenen.
Boeiende gebeurtenissen en opmerkelijke personen die ons collectief geheugen verrijken.
Door aansluiting bij Hobbes en Maistre te zoeken, ondergraaft Paul Cliteur onbedoeld de westerse traditie van ‘organisatie van onderop’.
Openbare instellingen moeten vrij zijn van levensbeschouwelijke symbole om zelfs de kans op een vermoeden van partijdigheid uit te
sluiten.
Door aanwezigheid van een ruime moslimgroep verhuisde het debat over de verlichting van de academische wereld naar de politieke actualiteit.
Het laatste boek van Rutger Bregman berust vooral op wensdenken en dient als onderbouwing van een activistische, linkse politieke filosofie.
Het zojuist verschenen boek ‘Thomas Hobbes: de ik-gerichtheid van de politieke filosofie’ is een interessante maar stevige brok. Sid Lukkassen belicht enkele essentiële inzichten.
Carl Schmitt duikt meer en meer op in Vlaanderen, zoals hij ook in de Anglo-Amerikaanse academische wereld tot het gemeengoed hoort.
Bij een peiling van de openbare omroep onder jongeren die op 14 oktober voor het eerst gaan stemmen, kwam een opvallend resultaat naar boven. Een kwart van de nieuwe kiezers (18 tot 23 jaar) gelooft niet dat de democratie de beste bestuursvorm is. 26 procent verkiest een autoritaire leider, bij jongeren in een beroepsopleiding stijgt dat zelfs tot 57 procent. …
Het probleem met de islam vandaag is de eigen angst van moslims omdat hun beschaving afstevent op een collectieve suïcide. We moeten hen helpen dit te begrijpen aan de hand van hun eigen bronteksten.
Carl Schmitt was een katholiek-conservatieve staatsdenker. Zijn werk wordt vaak gelezen als een aanval op de democratie, maar zijn begrip ‘vijand’ is geen morele categorie. Hem gaat het over de mogelijkheid om met iemand een vreedzame collectieve eenheid te vormen.
Kordaat optreden tegen misstanden is volgens actiegroepen een inbreuk op de mensenrechten.