fbpx

Persoon: Walter Pauli

De leugen van Joke Schauvliege

CD&V beweert dat klimaatbetogers gemanipuleerd wordt door extreemlinks. Die zouden wel willen natuurlijk, maar zo gemakkelijk gaat dat niet.

Peter De Roover

Is de N-VA uitgezeild?

Peter De Roover verwelkomt kritiek op de N-VA en het regeringsbeleid, maar vraagt begrip voor de politieke realiteit waarbinnen de N-VA moet opereren.

Luc de Vos en ik, meer dan een mening

De dood van Luc De Vos blijft ook opinieland beroeren. Volgens onze hoofdredacteur is de kern van de zaak of je iemand mag reduceren tot zijn politieke overtuiging.

CDH, PSC, VDB, en andere afkortingen

Op een regenachtige zomerzondag Knack gelezen. De notendopgeschiedenis van ‘non’-partij cdH, van de hand van Walter Pauli. Boeiend. Maar een luik is hij vergeten: de extreemrechtse connectie van de Zwarte Baron.

Exclusieve verkiezingsreeks Doorbraak: de glazen bol

In een exclusieve Doorbraakreeks houdt Frank Thevissen de resultaten tegen het licht van een grootschalig pre-electoraal onderzoek en van de 39 tussentijdse peilingen. Hij blikt ook vooruit op de verkiezingsuitslag van zondag 25 mei. In deel een, situeert hij het onderzoek en maakt de balans op van electoraal marktleider N-VA.

Tweeten op zaterdag

Wat begint als een terechte opmerking over een artikel in Doorbraak eindigt op baggersmijterij. Weer een ‘mooi’ voorbeeld van debatvervuiling met in de hoofdrol: Jan Nolf.

Von Clausewitz als bondscoach van de Rode Duivels

Voetbal is oorlog en de Rode Duivels zijn ‘l’arme anti-N-VA’. Bij elke bal die de Duivels tegenwoordig trappen, klinken steeds meer stemmen die de succesvolle kwalificatiecampagne van het Belgische elftal tegenover het succes van de Vlaams-Nationalistische N-VA plaatsen.  Is voetbal de verderzetting van politiek met andere middelen of heeft Bart De Wever niets te vrezen van Vincent Kompany? 

Parlementaire onschendbaarheid Jean-Marie Dedecker opgeheven. Wat nu?

De parlementaire onschendbaarheid van Jean-Marie Dedecker zal naar alle waarschijnlijkheid donderdag worden opgeheven door de Kamer. Justitie werpt hier nogmaals een beeld op van partijdigheid. Er is toch niemand die gelooft dat ‘Jan met de pet’ voor zo’n banaliteiten wordt vervolgd. Maar ‘Jean-Marie met de scherpe tong’, hij wel. Twee maten en twee gewichten? 

De knik in de electorale curve

Niemand die het spanningveld tussen journalisten en peilingen ooit subtieler beschreef dan Knack-journalist Walter Pauli tijdens zijn inleiding van het boek Het is maar een peiling, eind vorig jaar in Brussel: ‘Media houden niet van horizontale curven’. De apparatuur waarmee marktonderzoeksbureaus peilen is echter niet bijster geschikt om schommelingen van onze electorale voorkeur nauwkeurig in kaart te brengen en levert bovendien vaak vlakke meetresultaten op. Journalistiek is de zoveelste constatering van een status quo behoorlijk vervelend. In de recentste peiling van TNS Media van midden maart, paste De Standaard daar een mouw aan.

Oktoberkermis

Zo werkt de pers natuurlijk. In een vraaggesprekje voor Knack even iets zeggen over de eventuele kandidatuur van Bart De Wever in Antwerpen; dan weet je dat het bingo is.