Donald Trump en de witte man
Intern rapport legt zwaktes (en sterktes) van Donald Trumps campagne bloot.
Intern rapport legt zwaktes (en sterktes) van Donald Trumps campagne bloot.
Biden staat voor een grote uitdaging. Amerika is verdeeld, en vele Trumpfans blijven geloven dat er massaal verkiezingsfraude gepleegd werd.
De linkerzijde blijft wanhopig op zoek naar de Belgische George Floyd. Ook naar deze vragen blijft het zoeken:
Wij steken ons licht op bij de intelligente rechterzijde in de VS over Trump, het Trumpisme en de bestorming van het Capitool.
De militair-strateeg Edward Luttwark stelt dat de bestorming van het Capitool geen poging tot putsch was, maar voortkwam uit frustratie.
De rellen in de Amerikaanse hoofdstad waren de enige logische conclusie van wat op 3 november in gang werd gezet.
Donald Trump zal zich niet vastklampen aan de macht. Maar dat betekent daarom niet dat hij klaar is voor zijn politiek pensioen.
Er bestaan vele vormen van manipulatie van verkiezingen. Daar weten we in België alles van. En dat is echt niet zo onschuldig.
Stemmen voor kleinere, derde partijen zouden de verkiezingsstrategie en de resultaten van topkandidaten Trump en Biden kunnen beïnvloeden.
Wat kunnen we concluderen uit het debat tussen Harris en Pence en hoe staan Trump en Biden ervoor? Asselman en Neyskens maken de analyse.
Coronavirus stelt het leiderschap van president Trump op de proef en geeft zijn uitdager Joe Biden, de ervaren bestuurder, munitie.
De Amerikaanse conservatieven blazen op CPAC verzamelen voor ‘Four More Years of Donald Trump’.
Het vicepresidentschap, dat door voormalig VP John Nance Garner werd beschreven als minder waard dan een ‘warme pot spuug’, wint aan belang.
Na drie dagen is CPAC, de jaarlijkse conservatieve hoogmis in de VS, afgelopen. Ster van de bijeenkomst was een fenomenale president Trump.
De Amerikaanse begroting leidt tot hoogoplopende politieke spanningen in Washington. Krijgt Trump zijn grensmuur?
De Turkse president Erdogan ziet niet in dat de val van de lira te wijten is aan zijn eigen economisch wanbeleid. Hij geeft de schuld aan de VS en kiest voor oorlogsretoriek.
Trumps handelsoorlog lijkt logisch vanuit zijn standpunt gezien: het handelstekort moet omlaag. Maar wie passeert er langs de kassa?
Trump maakt zich sterk de Republikeinse partij groter te hebben gemaakt dan voorheen, nu ’the American Workers’ hem gesteund hebben.
Mike Pence is het definitieve zetje dat christelijk en conservatief Amerika nodig had om 100% achter Trump te staan.