Conner Rousseau en ‘het debiele voorstel’ van Ben Weyts
King Connah omschrijft Ben Weyts als een debiel en wil minister van Onderwijs worden. Hij is de kampioen van de perceptie.
King Connah omschrijft Ben Weyts als een debiel en wil minister van Onderwijs worden. Hij is de kampioen van de perceptie.
Koen Pelleriaux van het GO! heeft een imago-, een geloofwaardigheids-, een communicatief en een leiderschapsprobleem. Toch blijft hij aan.
Waarom Alexander De Croo de Vlaamse Leeuw niet meezong? Omdat hij maar één Vlaams liedje kent. ‘Op, op, alles is op’ van Samson en Gert.
Jan Jambon haalt Flanders Technology terug uit de kast, en ontdekt dat het Vlaamse onderwijs er de hersenmassa niet voor aflevert.
Een nieuwe wonderboy bij CD&V! Een nieuw virus! Een nieuwe regeringscrisis! Maar dezelfde blinde vlekken.
Wat Sinterklaas is voor kinderen, is 1 mei voor socialisten. En dan was er ook nog Conner Rousseau in Molenbeek.
Respect voor mensen zou niet mogen gebaseerd zijn op diploma’s. En personeelsbeleid evenmin.
De Vlaamse media hebben volgens de journalistenbond zeer goed werk geleverd tijdens de coronacrisis. Maar vergaten ze niet een paar vragen?
Terug naar school! Hopelijk wordt het een jaar vrij van mondmaskers en andere maatregelen, halve beleidsideeën en activisme.
Pascal Smet wil de Franse benaming ‘Journées du Patrimoine’ vervangen door ‘Heritage Days’ omdat de term beledigend zou zijn voor vrouwen.
De schendingen van de taalwetgeving in Brussel zijn een schoolvoorbeeld van taaldiscriminatie. Een gesprek met Cieltje Van Achter (N-VA).
Journalisten bereiden ons al een week voor op een langere sluiting van de horeca, en dus vergaten ze veel vragen.
Wie wil weten hoe de kwaliteit van ons onderwijs verbeterd kan worden, zet zich best even neer in een hoekje van een lerarenkamer.
Wie pleit voor het verwijderen van standbeelden van Leopold II stuurt beter hun Ridderorde in de orde van Leopold II terug naar het Paleis.
Het racismedebat is terug en dus is voor de gemiddelde journalist corona alweer vergeten. Net als deze vragen:
Amerika is verdeeld en gespleten. De rassenrellen naar hier importeren voor een nieuw rondje slachtofferdenken is evenwel gevaarlijk spel.
Nadat een opgehitste bende zich tegen de politie keerde in Anderlecht, laat de politie merken dat ze het beu zijn. Mathias Vanden Borre (N-VA) klaagt het gebrek van steun uit linkse hoek aan.
Socialistische politiebashing loopt in Brussel de spuigaten uit. Vakbond reageert.
In ‘Brusselse vrouwen’ schetst Nisma Alaklouk de levensperikelen van een aantal jonge Arabische vrouwen in de Belgische hoofdstad.
De rellen in Anderlecht waren net zoals de reacties erop voorspelbaar. Problemen geraken niet opgelost omdat partijen op hun ideologische standpunten kamperen.
Verschillende minister hebben het onderwijs naar de haaien geholpen. Een oplossing: terug naar de basis. Leraar-leerling-kennis. Sapere aude.
Het getuigt van veel naïviteit in het Brussels regeerakkoord de levenslijnen door te knippen met Vlaanderen, volgens Brussels Parlementslid Gilles Verstraeten.
We zijn wakker geworden in een ander Vlaanderen, maar deze rubriek blijft hetzelfde doen: de vragen stellen die anderen vergeten zijn.
Vives houdt na het probleem-België het probleem-Brussel tegen het licht van de economie van het federalisme.
Vlaamse Brusselse politici pleiten voor verbrusseling van het onderwijs. Met Vlaamse centen weliswaar…
Stefan Grondelaers pleit voor een verdere versoepeling van de taalnormen in Vlaanderen. Dat is om meerdere redenen een slecht idee.
Het Franstalig onderwijs in Brussel presteert ondermaats, maar toch vinden de Franstaligen dat ze het Vlaams onderwijs moeten hinderen.
Herfederaliseren zit er niet meer in, en dat vindt niet enkel Jules Gheude
Wat wil sp.a Brussel? Eén stadsgewest, één OCMW, één politiezone, minder politici, meer democratie en participatie van alle Brusselaars
Hoe Brussel promoten als Franstalige stad en de factuur doorschuiven naar het federale niveau? De Franstaligen zijn er creatief genoeg voor.