Geschiedenis

Als een dief in de nacht

Vooruitblikken in het verleden

25 jaar overleden: Boudewijn van België. Een minzaam, bescheiden en goedmenend vorst? Of een rancuneus man met minachting voor de grondwet?

Geschiedenis

21 juillet: une fête royale

Vooruitblikken in het verleden

Zonder de Franse Julirevolutie geen Belgische monarchie in 1831. Het is dan ook geen toeval dat beiden grondwettelijk op elkaar lijken. Al blijkt die grondwet voor de Belgische monarchie soms maar een vodje papier.

Actualiteit

De koppige koning

Wat Albert II gisteren niet vertelde aan VTM

Niet alles kwam aan bod op de vtm-uitzending gisterenavond. Albert II werd niét bevraagd over zijn ethische standpunten. Nochtans wogen die wel vaker door tijdens zijn koningschap. Zoals bij Boudewijn. Maar die was nog koppiger.

Thierry Debels
Actualiteit, Buitenland

Abdiceren is hot …

maar Charles moet wellicht nog even wachten

Het is misschien vloeken in de Vlaams-nationalistische kerk, maar bij Doorbraak doet men ook aan ‘royalty watching’. Onze huismonarchist is er zelfs een krak in.

Binnenland, Communautair

Bal du Roi Mort

De rol van de koning bij de regeringsvorming

Op 1 maart kan u een nacht Braziliaans dansen en schransen op het traditionele en 116 jaar oude Bal du Rat Mort in het Kursaal van Oostende. Op 26 mei begint een Bal du Roi Mort voor koning Philippe.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans