fbpx

Persoon: Herman Matthijs

Ardy Beld

Wat kost het koningshuis?

Het is een goed moment om tot het koningshuis toe te treden, Koning Filip boert niet slecht. Maar wat brengt het op voor het land?

F-16’s aan vervanging toe

Defensie moet de F16’s vervangen. Maar door welke toestellen? En zitten Vlaamse en Franstalige partijen op dezelfde golflengte?

Vlaming verliest twee keer

Volgens Sam van Rooy, 1e kandidaat-opvolger voor de Europese Vlaams Belang-lijst, verliest de Vlaming veel geld aan zowel de Europese Unie als de euro en werkt de N-VA daaraan mee.

Ook in Wallonië geven ze er een lap op

Elio Di Rupo is ook niet altijd sant in eigen land. De onvrede over recente beleidskeuzes neemt hand over hand toe in Wallonië: de donkerrode achterban van de PS gromt. Een gewezen parlementsvoorzitter kraakt de volledige partijkoers af. Moet de premier zich zorgen maken? 

Exclusief: Doorbraak voorspelt Antwerpse verkiezingsuitslag

Eén week voor de gemeenteraadsverkiezingen trachtten TNS Media in opdracht van de De Standaard-VRT en Dedicated Research voor Gazet van Antwerpen elkaar de loef af te steken met elk een exclusieve slotpeiling. Doorbraak onderzocht de ‘meest betrouwbare peiling’ van de Gazet van Antwerpen en maakt de enige betrouwbare voorspelling van de Antwerpse verkiezingsuitslag van zondag 14 oktober.

Quid monarchie (3)

Op 10 juni 2012 organiseerde N-VA een colloquium over de toekomst van het Belgische koningshuis onder de titel ‘Quid monarchie’. Drie vakmannen belichtten het probleem en kwamen tot de slotsom dat er nog heel wat werk is vooraleer we in België kunnen spreken van een moderne monarchie die past in een democratie. Naar aanleiding van de troonsbestijging van Willem-Alexander hernemen we de bespreking die we er aan wijdden.

Quid monarchie (1)

Op 10 juli 2012 organiseerde N-VA een colloquium over de toekomst van het Belgische koningshuis onder de titel ‘Quid monarchie’. Drie vakmannen belichtten het probleem en kwamen tot de slotsom dat er nog heel wat werk is vooraleer we in België kunnen spreken van een moderne monarchie die past in een democratie. Naar aanleiding van de troonsbestijging van Willem-Alexander hernemen we de verslaggeving die we er aan wijdden.

Iedereen wint

Het akkoord over de nieuwe financieringswet zorgt vooral voor verwarring. Dat iedereen zal winnen, gelooft natuurlijk niemand.