Davos: over ons, zonder ons
Het WEF houdt zijn jaarlijks onderonsje in Davos. Vijfduizend politieagenten beschermen er de elite mochten er boeren met rieken komen opdagen.
Het WEF houdt zijn jaarlijks onderonsje in Davos. Vijfduizend politieagenten beschermen er de elite mochten er boeren met rieken komen opdagen.
Dit is de voorlaatste aflevering van deze rubriek die je min of meer samenvatten met die ene vraag: zien onze journalisten dat nu zelf niet?
Na het bekijken van het promofilmpje van koning Filip met de Rode Duivels, wist de Emir van Qatar dat het goed komt.
We zijn met 8 miljard, maar niet genoeg om een WK fandorp te vullen. En verder: opschudding over raketje, herstelbetalingen en verdachte stripmuren
Wist u dat de federale regering 27 miljard euro meer uitgeeft dan op haar rekening staat? Een overzicht van de ontwerpbegroting voor 2023.
Koningshuis verdient royaal aan de indexering van de dotaties. Dat zint het Vlaams Belang niet.
Het was genieten op de bescheiden begrafenis van de Queen, het was van ‘awoert’ op prinsjesdag en volop smullen van Jef Elbers in de Lidl.
Geen betere setting om te genieten van Jan De Smet dan op een zomeravond in een authentiek bruin café.
Van Ridder tot Grootofficier: verboden te lachen met deze middeleeuwse charade
Een dag later dan gewoonlijk, windt Jasmijn zich alsnog eloquent op over het Congoreisje van Fluppe I en de Sinterklaaspolitiek van Ecolo.
Symboolpolitiek. Congolezen kopen er niets mee, wij sussen er het geweten mee. Weer miste België in Congo de kans om echt verschil te maken.
De misdaden in Congo waren het werk van de Congo-Vrijstaat van Leopold II, niet van België. Het ‘diepe spijt’ moet dat van het koningshuis zijn.
België heeft een stevig trackrecord als het gaat om relaties met Russische oligarchen. Theo Francken maakte een Goede Vrijdagoverzicht.
Niet zozeer de afgehakte handjes in Congo-Vrijstaat, dan wel het ‘racisme’ van de Belgen en (vooral) de Vlamingen vindt onze vorst een spijtige zaak.
Na de ervaringen in 2017 en 2021 stelde premier Mark Rutte voor om het Nederlandse staatshoofd weer te betrekken bij de regeringsvorming.
Het Belgisch paviljoen in Dubai en de studiereis naar Denemarken: twee keer was de Vlaamse regering op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, dat kan geen toeval zijn.
Bart De Wever, Chinese keizer van de Vlaamse politiek, is weer enkele keren vanuit het Antwerpse Gugong neergedaald om zijn volk te beleren.
Een massa Vlaamse wielerfans zorgde voor een schitterende sfeer tijdens het WK wielrennen. Sportief werd het een anticlimax, met een wereldtitel voor Alaphilippe en niet voor Van Aert.
Viel er ook nog iets te lachen in de voorbije rampenweek? Gelukkig was er tussen al het vreselijke nieuws door nog genoeg onzin te vinden.
Schaamteloos graaien terwijl de pandemie voortettert en telkens trager wordt bestreden. Gezellig toch, deze bananenrepubliek.
‘Crossroads’, de nieuwe roman van Walter van den Broeck, is een ontroerende aanvulling op het iconische ‘Brief aan Boudewijn’.
‘Vraag geen aandacht. Eis invloed.’ Met dit motto leggen De Keyzer en Van Horenbeeck uit hoe je invloed krijgt als individu of als organisatie, en hoe je die invloed gebruikt om impact te hebben.
In deze podcast bespreken Bauwens en Maddens de politieke actualiteit over de V-partijen en de toespraak van de Koning.
Achter de clichés van zo’n ’toespraak aan de gestelde lichamen’ schuilt toch weer de schrijnende zelfbegoocheling van de B-retoriek.
De Standaard ziet Jan Jambon de VRT kapen en de hoofdredacteur van De Morgen is na ‘Kerst met 11 miljoen’ meer dan ooit republikein.
Hoe verschillend van stijl en toon ook, geen van beiden maakt ook maar enige aanzet tot het toegeven van fouten in het corona-management.
Met ‘Kerst met 11 miljoen’ schakelen de verenigde tv-zenders zich gewillig in als instrument van de belgicistische propagandadiensten.
De hoofdstad zit al in post-Belgische modus en evolueert naar een Eurabische entiteit. Die voor expansie vatbaar is.
Barbara pas dient een interpellatie in over de rol van de koning. Ze wil die laten volgen door een motie van aanbeveling
Bart Maddens stelt zich vragen bij de rol van Koning Filip in de huidige regeringsvorming. Toon Moonens, grondwetsspecialist, nuanceert.