11 december. Net binnen: troonsafstand Eduard VIII uit liefde voor Elisabeth Wallis
Verder: Aleksandr Solzjenitsyn, Jean Marais en de Dag van de Randgemeenten…
Verder: Aleksandr Solzjenitsyn, Jean Marais en de Dag van de Randgemeenten…
En verder: Urbain van de Voorde, de eerste atoombom en de eerste parkeermeters…
Commentaar op ‘de profeet’ door niet-moslims is dodelijk: dit ondervond een Indiase kleermaker. Regeringspartij BJP onthoudt zich van kritiek.
Meer dan het hedendaagse christendom neemt de islam zijn grondteksten ernstig door er zijn wetgeving op te baseren, meent Koenraad Elst.
In het federaal parlement ligt een resolutie voor over erkenning en vervolging van tegen jezidi’s gepleegde genocidemisdaden. Een toelichting.
Bij de schrapping van Mohammeds naam in een nieuwe Dante-vertaling verandert Reynebeau van boze commentator in neutraal berichtgever.
Eddy Daniëls over Bart De Wevers inschatting van de islam: inclusie van wie er echt bij wil horen, waakzaamheid voor wolven in schaapsvacht.
Of er nu een speciale Ster van Bethlehem was of niet, astrologie speelt doorheen de godsdienstgeschiedenis een grote rol.
Weerzin voor Donald Trump etaleren op melodramatische wijze. Dat doen onze journalisten veel liever dan deze vragen stellen:
10 jaar nadat Benno Barnard in de UA belaagd werd, wil Jurgen Slembrouck de reikwijdte van de vrijheid van meningsuiting en godsdienst in kaart brengen.
Na de aanslag op Charlie Hebdo kwamen er miljoenen mensen voor de vrije meningsuiting op straat. Vijf jaar later worden we geconfronteerd met een oprukkende censuur. ‘De terroristen hebben gewonnen.’
Wim van Rooy en Paul Cliteur voeren een correspondentie over de islam, weerbare democratie en wetenschappelijke integriteit.
De geschiedenis leert ons dat de jihad helemaal geen reactie is tegen kolonialisme of Westerse interventies in het Midden-Oosten.
Mensen in het Westen wijzigen hun gedrag onder invloed van moslims die voluit hun eigen cultuur beleven en de islam heel serieus nemen.
Maarten Boudry én Wim Van Rooy hebben ongelijk. Moderne wetenschappen zijn gegroeid uit het christendom en je kan discussiëren met moslims.
Bassam Tibi’s Euro-islam: hoe realistisch is een hervorming van de islam zonder Mohammed?
Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gooit olie op het vuur in haar pogingen om de ‘religieuze vrede’ te bewaren
Op honderd jaar tijd veroverde de islam een wereldrijk dat de grootte van het Romeinse Rijk oversteeg. Hoe was dit mogelijk?
De islam staat voor een verscheurend dilemma. Het van jongs af aan meegegeven geloof in Mohammed behouden, of voluit voor de rede gaan?
Een debat tussen Eddy Daniels en Khalid Benhaddou over de islam vandaag en morgen leidde tot botsende meningen, maar eensgezinde conclusies.
Er wordt veel gesproken over sharia, maar er bestaan veel misverstanden over. Deze driedelige reeks probeert meer inzicht te geven.
Na alle ophef over Trump, immigratie en het scheiden van ouders en kinderen, wijst Wim Van Rooy op een aantal ongemakkelijke waarheden
Dinsdag verschijnt Sam van Rooys nieuwe boek ‘Voor vrijheid dus tegen islamisering’. Een voorpublicatie.
Er is geen enkele reden waarom u even streng zou moeten voor het christendom als voor de islam. De twee verschillen als dag en nacht.
Ruben Mersch bouwt in De Standaard een stropopredenering en zegt ten onrechte dat Filip Dewinter niet kan tellen. De cijfers en feiten tonen wel degelijk de islamisering van Antwerpen aan.
De Mekkaanse soera’s in de Koran zijn niet zo vredevol als ze lijken, want zetten de toon voor Medinese oproepen tot gewelddadige jihad.
Haast per ongeluk wierp Donald Trump eens een interessante vraag op: wie is nu de oprichter van de Islamitische Staat?
Dit stuk gaat niet over de islam. Dit stuk gaat niet over de islam. Dit stuk –
Geen glossolalie: ook met Pinksteren wordt hier niet in tongen gesproken