De paus in Congo: hypocrisie druipt van de muren
In Congo zijn heilzame veranderingen alleen van onderuit mogelijk. Buitenstaanders zoals België kunnen daarbij geen positieve rol spelen.
In Congo zijn heilzame veranderingen alleen van onderuit mogelijk. Buitenstaanders zoals België kunnen daarbij geen positieve rol spelen.
Joseph Ratzinger: spiritueel leider en tegelijkertijd academicus en intellectueel die het geloof haarfijn intellectueel verstaanbaar maakte.
Hij werd gezien als een zeer conservatieve paus. Toch zorgde hij voor een opmerkelijke vernieuwing in de kathollieke kerk. Hoe? Door af te treden.
23 November is RedWednesday, de internationale dag waarop de wereld stilstaat bij de oprukkende christenvervolging. Maar België doet niet mee.
De paus bezoekt Bahrein. Tegenstanders vrezen dat hij zo de discriminatie van sjiieten legitimeert.
Vrijdag jongstleden maakte de stad Leuven zijn ambities voor ‘een vernieuwd regenboogbeleid’ bekend. De genderideologie gaat alsmar verder.
Op 11 juli overleed de invloedrijke Congolese kardinaal Laurent Monsengwo op 81-jarige leeftijd in het Franse Versailles.
Christenen in Gaza zijn sinds de verkiezing van Hamas zo goed als verdwenen, net zoals in vele andere landen in de regio.
Doorbraak Radio sprak met Anne Vandenhoeck, docent pastorale zorg en diaconie aan de KU Leuven, over de rol van de vrouw in de Kerk
Het rapport ‘Vrijheid van Godsdienst Wereldwijd’ analyseert hoe het gesteld is met de vrijheid van godsdienst in 196 landen ter wereld.
Vandaag is het Dag van de Aarde. Welke oplossingen hebben de grote geesten en influencers in gedachten om de klimaatcrisis op te lossen?
De strijd tegen dehumanisering is verloren als we onze vrije samenleving opgeven voor oprispingen in strijd met onze vrijheidswaarden.
Als blanke heteroseksuele man mag ik niet meer verontwaardigd zijn over onaanvaardbaar gedrag. De morele ophoging wurgt mijn bestaan.
In deze podcast geeft Bisschop Bonny meer uitleg bij waarom hij zich verzet tegen het standpunt van het Vaticaan over holebirelaties.
Het mysterie van de Liefde ontsnapt steeds weer aan de greep van ons denken. Dit zou de gemeenschap moeten sterken in streven naar erkenning.
De Belgische Kerk heeft zich al decennia geleden mentaal afgescheiden van de Rooms-Katholieke Kerk. Maar wat moet een kleine christen nu doen?
Islamogauchisme, een fantoom volgens sommigen. Maar dan wel één waarvoor al een eeuw lang en wereldwijd bewijs te vinden is.
Met het nieuwe document ‘Spiritus Domini’ zullen ook vrouwen een vaste aanstelling kunnen krijgen tot lector en misdienaar.
Religiën die armoede en soberheid prediken, houden ook de domheid in stand. Misschien het islamprobleem wat meer economisch bekijken?
Vermeersch noemt zich ‘cultuurchristen’. In Vlaanderen klinkt dat alvast sympathieker dan de papenvreterij van vader en zoon De Gucht.
Asia Bibi is het bekendste slachtoffer van de blasfemiewet in Pakistan. ‘Eindelijk vrij’ vertelt haar verhaal van negen jaar (doden)cel .
Maak van 24 april een nationale herinneringsdag voor de Armeense genocide, vragen twee Antwerpse christendemocratische jongeren.
Over hoe corona, klimaatalarmisme en antiwesters denken uitgroeit tot irrationeel bijgeloof met een dun laagje wetenschap erbovenop.
De katholieke Kerk is het grootste financiële concern ter wereld. Misschien moeten er belastingen geheven worden op haar rijkdommen.
Patrick Lens is Dominicaan en auteur van De Leeuw en het Lam, een boek dat geloof en therapie verzoent. Jos Vranckx ging met hem in gesprek.
Er is een breed vertakt homo-netwerk in de Katholieke Kerk en die doen meer dan elkaar beschermen, ze bepalen mee de koers van de kerk.
Een recent verblijf in Lourdes, maakte een diepe indruk op oud-journalist Jos Vranckx. Een reportage over geestelijke gezondheidszorg, vrijwilligerswerk en menselijke warmte.
Paus Franciscus herschikt de Curie, in zijn voorstel wordt propaganda de topprioriteit en worden de Curieprelaten gedegradeerd.
De brief van paus-emeritus Benedictus over seksueel misbruik legt een diepe verdeeldheid van de katholieke kerk bloot en verdiept die nog.
Ook in de Lentevakantie, in de maand Germinal van het 227ste jaar van het Republikeinse Tijdperk, blijven we enkele Vergeten Vragen stellen.