De dure aprilgrap van De Croo en Van Peteghem
In de week van het gedicht heeft Jasmijn een paar van de grootste ongerijmdheden in ons land voor u in de aanbieding.
In de week van het gedicht heeft Jasmijn een paar van de grootste ongerijmdheden in ons land voor u in de aanbieding.
Een mens moet keuzes maken. Supporter je voor ‘de goei’ of voor ‘de slechten’? De pennenvriendjes helpen u bij deze lastige morele kwestie.
Regimes die zich op het socialisme inspireren, monden traditioneel uit in tirannieën waarbij psychopaten vroeg of laat de macht grijpen.
Tegen politiek en media in heeft netbeheerder Elia berekend dat hernieuwbare energie onvoordelig is en te weinig elektriciteit zal opleveren.
Boma is de enige ondernemer die alle Vlamingen kennen, maar eigenlijk moet dat Ignace Van Doorselaere zijn. Hij schreef een boek.
Regeren met de PTB zal Wallonië richting faillissement duwen, zegt Belfius. De vraag is of dat niet al voor 2024 een feit zal zijn.
Beleid op maat voor sommigen stuwen de drang naar hernieuwbare energie. Dit schuindenken wordt betaald met de gezondheid van de West-Vlaming
We zijn inmiddels 2050. De regering Calvo VII zit stevig in het zadel. En we kijken op staatszender Woke I naar woke humor. Niet zonder gevaar.
Een nieuwe peiling roept de vraag op: wie zijn toch die 9% Vlamingen die nog altijd Open Vld stemmen? En andere vergeten vragen.
Wie droomt van een implosie van België moet ook onder het puin uitkrabbelen. Ondertussen ziet TVG de herschikking van politieke krachten niet.
Wat leren we uit de laatste peilingen? Dat de kans reëel is dat de federale verkiezingen worden vervroegd naar 2023, schrijft Herman Matthijs.
Het label ‘extreem’ is subjectief en wordt gebruikt om bepaalde partijen te diskwalificeren, meent politicoloog Benjamin Biard.
In Frankrijk staat de breuklijn tussen globaal en nationaal op scherp. Sociologen Mark Elchardus en Jan Hertogen analyseren de situatie.
Druppelen de Franse presidentsverkiezingen binnen in ons politiek systeem?
Na ronde 1 van de Franse presidentsverkiezingen klinkt het bij MR en PS dat Macron moét winnen. PVDA en de populaire pers zien het anders.
Dat PTB/PVDA de Russische inval in Oekraïne goedpraat hoeft niemand te verbazen. Dat ze van oorsprong Vlaams en diepgaand nepotistisch is, wel.
Steelpolitici spelen sinterklaas met het zweet van zij die werken, sparen en consumeren. En kennen zichzelf intussen exuberante lonen toe.
Wat minister Kitir en haar viroloog in Zuid-Afrika zijn gaan uitspoken, brengt schade toe aan het imago van Vlaanderen.
Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne spreekt duidelijke taal: ‘Het systeem is rot’.
Voor socioloog Jan Hertogen zal Vlaanderen morgen gemaakt worden door migratie. ‘Gewoon een kwestie van demografie’.
Kerstmis is een tijd van samenzijn. Ook in polariserende tijden. Doorbraak wenst u fijne dagen en nodigt graag een opmerkelijke gast uit.
Saai geld en avontuurlijk geld zijn de twee kalibers. In de vaktaal is dat laatste ‘venture capital’. Het venture capital kent een opmars.
Soms is een politiek probleem nog het snelst van de baan door zich te concentreren op dat ene zinnetje dat wegleidt van de essentie.
Raoul Hedebouw etaleert zich als de perfecte rode Belg. Nochtans waren onze communisten lang niet altijd zo unitair.
Wie vervangt Peter Mertens bij PVDA? Hoe zit dat met het wilde liefdesleven van prinses Amalia? Wat wil Schwab? En presidentiële flatulentie.
Belangrijke vragen over Hans Teeuwen en de tijdsgeest, de winnaar van de Canadese verkiezingen, Raoul Hedebouw en armoede en meer!
Gespecialiseerde ngo’s misbruiken steeds vaker bekende merken voor politieke processen om een angstcultuur te zaaien binnen het bedrijfsleven.
Van Pukkelpop naar sukkelflop en hoe communisten een hongerstaking beëindigen zonder bemiddelaar met dichtgenaaide lippen.
Het grote ongenoegen dat in Vlaanderen gist, is anti-Belgisch maar drukt ook teleurstelling uit over de eigen politieke bestuurskwaliteit.
Mr. Jones is een filmparel, een must-see voor onderzoeksjournalisten en politici die het verleden wissen en vergeten.