Hoe ‘griezelig’ is Doorbraak eigenlijk?
Volgens Tom Naegels wordt de ‘griezelige onzin’ op Doorbraak gelegitimeerd door beschaafde bijdragen van wijndrinkende ‘grote namen’. Echt?
Volgens Tom Naegels wordt de ‘griezelige onzin’ op Doorbraak gelegitimeerd door beschaafde bijdragen van wijndrinkende ‘grote namen’. Echt?
Wie de affiche bekijkt, beseft hoe graag linkse intellectuelen elkaar tegenkomen en een botsing van ideeën willen vermijden.
Het voordeel is dat Sid ons niet alleen slecht nieuws meldt, maar dat hij ons een bijna adembenemend voorstel doet. En dat voorstel is zozeer de moeite waard dat het een verademing betekent in het doemlandschap van vandaag.
Mindfulness raakt steeds beter geïntegreerd, ook in westerse samenlevingen. Probleem of goede zaak?
Sid Lukkassen reageert op Johan Sanctorums stuk over zijn ervaringen met KIRAC.
De globalistische ambities om heel de planeet te beschaven zijn onrealistisch. En wie weet zijn die Taliban iets slimmer dan IS.
Welke opinies door de media aandacht krijgen, dat is een geheel eigen economie. Die werkt via ‘hubs’ en daar kom je niet zomaar bij.
In zijn nieuwe boek ‘Links & rechts in dialoog’ trekt Sid Lukkassen ten strijde tegen verlammende polarisering.
Factchecker gezocht. Apache bezondigt zich aan beschuldigingen door associatie, die dan ook nog eens onjuist blijken, schrijft Koenraad Elst.
Bepaalde conservatieve denkers roepen graag ‘cultuurmarxisme’ als hen iets niet aanstaat. Maar is het echt zo’n perfide complot als ze denken?
De burger komt in verzet tegen de laksheid en het politiek correcte denken en roept politici ter verantwoording: een Nürnbergproces 2.0
Volgens conservatieven maken progressieven zich schuldig aan ‘oikofobie’, zelfhaat. Concrete argumenten hiervoor dragen ze meestal niet aan.
Liet de donkerblauwe liberale, zoals Alexandra D’Archambeau zichzelf in haar twitter-bio omschrijft, zich verleiden tot politiek correct denken?
Een kritisch-satirisch blad dat de grenzen van ‘het fatsoen’ opzoekt: Vlaanderen is er misschien wel aan toe.
Jan Cornillie reageert op Sid Lukkassen. Het gaat niet alleen om migratie, maar vooral ook om het zelfbeeld van ons hardwerkende volk.
Anton Jäger dient Sid Lukkassen van repliek. Anton noemt het conservatisme een ‘ijlende patiënt’ en gaat in op de klassenstrijd
Jan Cornillie (sp.a) neemt de pen op tegen Sid Lukkassen. Hij waarschuwt voor het onbereikbare ideaal van een etnisch homogeen volk.
De welvaartsstaat blijft razend populair, maar gedeelde identiteit is nodig voor solidariteit. Jan Cornillie in dialoog met Sid Lukkassen
Met een briefwisseling tussen ‘links’ en ‘rechts’ – die later in boekvorm zal verschijnen – wil Sid Lukkassen het debat ontdoen van taboes en tegelijk op een hoger niveau brengen.
Academisme en poco-wolligheid, twee kenmerken die alle door Radio Klara opgevoerde Vlaamse filosofen verenigt.
Eigen netwerken brengen ook de typische gebreken mee, zoals vriendjespolitiek en een nieuwe versie van politieke correctheid…
Collectief bewustzijn, collectief geheugen, collectieve identiteit, collectieve dimensie van onderwijs als antwoord op een collectieve verdwazing?
Sander Loones onderstreept de roep van Sid Lukkassen: ‘We hebben nood aan een nieuwe zuil als tegenhanger van de linkse kerk’.
In zijn boek ‘Kerkgangers en Zuilenbouwers’ gaat Sid Lukkassen in op de vraag wat te doen in antwoord op de cultuurmarxistische en EU-despotische overheersing: een eigen zuil uitbouwen.
Is het christendom een oorzaak van het cultuurmarxisme of net niet, de miskende basis van onze cultuur? Erwin Wolff bepleit het tweede.
In de cultuurstrijd die zich al een paar decennia afspeelt tussen de believers in een Europese leidcultuur en de aanhangers van het multiculturalisme, komt het principe van de vrijemeningsuiting steeds weer om het hoekje kijken. Ja, we zijn, van links tot rechts, als nazaten van de Verlichting voor een open debat. De vrijheid van spreken en schrijven staat tot nader …
Zopas opende de 82ste Vlaamse Boekenbeurs zijn deuren, in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en Antwerps burgemeester Bart De Wever.
De organisator achter het tiendaagse evenement, boek.be, groepeert drie vzw’s die respectievelijk de boekhandels, de uitgevers en de boekenimporteurs vertegenwoordigen. Een belangenorganisatie dus, die zich wel een cultureel cachet aanmeet, maar die uiteindelijk drijft op een commerciële logica …
De Nederlandse cultuurfilosoof Lukkassen en de Vlaamse wetenschapsfilosoof Boudry kruisen de degens over de Europese toekomst.
Journalisten die ‘cultureel marxisme’ zeggen als ze ‘cultuurmarxisme’ bedoelen, moeten eerst iets lezen voor ze schrijven.
Links-identitair activisme is niet hetzelfde als de Culturele Revolutie, al zijn er parallellen: ze hanteren dezelfde totalitaire logica