Het groeiende anti-burgerextremisme van de staat
In plaats van de bron van de groeiende onvrede bij de bevolking te benoemen, wordt de ontevreden burger weggezet als een extremist.
In plaats van de bron van de groeiende onvrede bij de bevolking te benoemen, wordt de ontevreden burger weggezet als een extremist.
En verder: Hendrik Elias, Hendrik van Hoofstadt en Theodor Holman…
En verder: Marcel Breyne, Sammy Davis jr. en May Britt…
En verder: Mathilde van Vlaanderen, het VEV en George Bernard Shaw…
En verder: Gaston Durnez, Mao en een populaire trouwdag…
Het boek ‘Delirium’ is veel meer dan een thriller. Erick Overveen’s boek is ook een autobiografie en een tijdsgeschiedenis van Nederland.
En verder: Lili Marleen, Ingrid Bergman en de Opiumoorlog…
Het is zorgelijk dat lang niet iedereen het universele recht op vrijheid van expressie onderschrijft en kan instemmen met godsdienstterrorisme.
Koenraad Elst en Sam Van Rooy duiden ‘De Duivelsverzen’ en gaan na hoe machtig de Iraanse theocratie nog is.
En verder: Evita Perón, August Beernaert en de moord op Theo van Gogh…
En verder: Corrie van Gorp, Jacob Israël de Haan en de schrikkelseconde…
Cliteur is een laatste rots in de branding voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Zopas gaf hij zijn afscheidsrede aan de universiteit.
Naarmate de woke-ideologie en de bijbehorende censuur tot de mainstream gaan behoren, wordt de behoefte aan ‘schenenstampers’ groter.
En verder: Ageeth Scherphuis, Céline Dion en het ‘Vlaamse vraagstuk’…
En verder: Brigitte Kaandorp, een mijnramp en het Revolutionair Tribunaal…
In deze maandelijkse rubriek worden telkens een handvol recent verschenen Nederlandstalige dichtbundels tegen het licht gehouden.
Een reportage over de oprukkende islamisering van sommige delen van Frankrijk veroorzaakte veel ophef. Wat konden we daarin zien?
Geert Wilders viel de nieuwe regering niet aan op de ontbrekende financiële basis. Hij vond grootste partij VVD dienstbaar aan radicale moslims.
Doorbraak Radio sprak met Paul Cliteur over het recht op vrije meningsuiting naar aanleiding van het recente Voorpost-vonnis en het neutraliteitsdebat.
Wat de dagboeken van Kurt Riezler ons leren over de interpretatie van feiten en de definitie van nepnieuws.
Achter solidariteitsbetuigingen en martelaarscultus rond Charlie Hebdo gaan politiek correcte censuur en zelfcensuur in de media verder.
Wim van Rooy en Paul Cliteur voeren een correspondentie over de Islam, weerbare democratie en wetenschappelijke integriteit.
Alweer is er een nieuw fotoboek van Michiel Hendryckx. En alweer is hij altijd ergens en breit er een verhaal aan en een geschiedenis
‘Feminicide’ is een containerbegrip dat voorbijgaat aan context. Bij allochtone daders valt de invloed van een machocultuur niet te ontkennen.
Er is weer een boek dat een proeve is van de queeste naar wat islamisering is: Theoterrorism v. Freedom of Speech (Amsterdam University Press, 2019) van rechtsfilosoof Paul Cliteur, auteur van heel wat werken die op een of andere manier, maar steeds op een logisch stringente wijze het seculier-atheïstische standpunt verdedigen. Zijn gesprekken met Dirk Verhofstadt (2012) beveel ik …
De linkse denker Jean Birnbaum waarschuwt voor het blind verstandshuwelijk tussen links en islam. Het islamisme maakt hiervan graag gebruik.
Een opponent in meute afblaffen is geen manier van praten. Vier bedenkingen bij de kritiek op Othman El Hammouchi.
De Filip Dewinters van deze wereld wegzetten als gelijkaardig aan of zelfs bedreigender dan de sharia, moslimfundamentalisten of Islamitische Staat getuigt van domheid en dient de voortschrijdende islamisering.
Media, wetenschappers en politici die in de nek van Theo Francken zitten, creëren een onaangenaam opinieklimaat, vindt Vera Kicken.