Vincent Van Peteghem presenteert blauwdruk voor eerlijkere belastingen
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) stelt zijn blauwdruk rond belastingverlagingen-en hervormingen voor aan de burger.
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) stelt zijn blauwdruk rond belastingverlagingen-en hervormingen voor aan de burger.
Met ‘Bodemloos’ krijgen we voor het eerst een alomvattende analyse van de Belgische financiële transfers, gestaafd door cijfers en studies.
Wordt 2024 het eindpunt van een honderdjarige strijd voor zelfbestuur? Of draait het ultieme communautaire eindspel uit op een horrorscenario?
Van Ridder tot Grootofficier: verboden te lachen met deze middeleeuwse charade
Wanneer is er voor een beleidsmaatregel voldoende draagvlak? Zeker in de Belgische politiek is er altijd wel een partij die nee zegt.
Sommige commentatoren spreken nu al van vervroegde verkiezingen. Jules Gheude denkt na over wat er dan gebeurt met België…
Ivan De Vadder confronteert Sammy Mahdi op boekvoorstelling met dilemma: met Vivaldi-project naar de kiezer of eindigen als elfje?
In zijn jonge jaren werd hij ‘de James Dean van de politiek’ genoemd. Een terugblik met Eric Van Rompuy naar aanleiding van zijn autobiografie.
De auteur vindt dat een Vlaamse secessie niet te vergelijken valt met een Catalaanse. Spanje zou daarbij niet ineenstorten, België wel.
Journalisten zijn vendelzwaaiders geworden, toch als het gaat om de regenboogvlag. Laatste aflevering voor de zomerstop.
Gheude las een interview dat Eric Van Rompuy weggaf in Le Soir, en herinnert hem aan zijn eigen geschiedenis, en aan oude CVP-perikelen.
Ten eerste: stop islamisering. Ten tweede: stop met zoveel vragen te vergeten.
Brussel wil investeren in een museum rond Le Chat van Philippe Geluck. Hier komt verzet tegen omdat het een zeer commercieel project is.
Vlaanderen is een natie geworden. Dat maakt het overleven van Belgë onmogelijk. De crisis die we nu beleven is een existentiële crisis.
CD&V lijkt voor een opsplitsing van de hele gezondheidszorg te kiezen. Maar de partij heeft een slecht palmares qua communautaire betrouwbaarheid.
Nooit eerder gezien: een directiecomité dat rechtstreeks ingaat tegen de aandeelhouders – zonder enige verdere consequenties…. U beluistert het via onze podcast
De VRT moet besparen. Een ramp volgens de zender. Een probleem waar zoals gewoonlijk rond zal worden gefietst volgens Siegfried Bracke.
De verkiezingen hebben niet bij iedereen doen beseffen dat het dringend anders moet. Traditionele partijen blijven naar hun navel staren.
Grondwetspecialisten hebben interpretaties te over voor wat de Wetstraat moet doen. Of we trekken lessen uit naoorlogse regeringsvormingen.
Luiden de doodsklokken over de Vlaamse beweging, zoals ze dat eerder deden over de katholieke kerk in Vlaanderen? Koenraad Elst speurt naar parallellen.
Het succes van de N-VA? De gewone burger voelt zich opnieuw vertegenwoordigd, tegen de pensée unique van pers en politiek, stelt Nick Mertens.
Jules Gheude heeft duidelijk gekozen voor de Rafale van Dassault, en toont de kortste weg om die door het Waalse luchtruim te laten scheuren.
Bourgeois/Jambon/De Wever/Francken en Trump: één front! Dat is wat de andere partijen u willen dat u gelooft.
Je hoort vaak anders, maar Gheude dicht de CD&V een Vlaamse ruggengraat toe
Er komt een salafistische moskee in Sterrebeek. Inwoners van Zaventem hebben nog één week om bezwaar in te dienen.
Jong CD&V kiest een nieuw dagelijks bestuur. Ooit was dat gegarandeerd de luis in de pels van de moederpartij.
‘Vlotte ernst‘ en ‘independentisme‘. Het waren twee van de kernbegrippen waarmee Geert Bourgeois in 2001 naar buiten trad met zijn nieuwe partij. ‘Het werd voor mij de voorbije maanden duidelijk dat 15 procent een realistisch streefdoel is. Daarvoor aast de N-VA ook op huidige VLD-stemmers: Onderschat de ontevredenheid bij veel kiezers van die partij niet. Ook kiezers van het Vlaams Blok zijn welkom‘, liet de man op 1 december 2001 optekenen en werd daarmee meteen door anderen weggelachen.
De Vlaamse formatie zat in het slop deze week. En neen: het probleem is niet Kris Peeters. Het probleem is dat Kris Peeters het probleem niet mag zijn.
Het verankeringsdebat is door de strapatsen van GDF-Suez helemaal terug. Frans Crols bladert in heden en verleden en ziet toch verandering.
Hendrik Vuye analyseert in ‘drie lezingen’ het confederale parcours van CVP/CD&V. Vandaag de derde lezing over nieuwe en oude scheuten.