fbpx

Persoon: Geert Mak

Uitzweten

Vlaamse stemmen over brexit? Leave-stemmers zijn dom, en méér EU is de oplossing. Pardon?

Thuis in de tijd

Samen met vijf andere auteurs proberen Mak en Baudet het publiek debat open te breken over het ’thuisgevoel’, in een continu veranderende (Europese) wereld. Goedbedoeld, toch blijft de meerwaardezoeker op zijn honger zitten.

Een echt orakel, een vals orakel

Jan Hoet was een orakel en een contestant van wat voos, leeg en onnozel is. Hij paarde die inborst aan respect voor zijn Vlaamse en katholieke wortels. Over die man geen kwaad woord. Hij zal gemist worden in zijn duffe vaderland.

Verhofstadt, Mak of Baudet

Vorige week donderdag besprak Terzake de toekomst van de Europese Unie. De sympathieke muzikant Bent Van Looy sprak als verrassingsgast tien minuten over de ‘prachtige culturele diversiteit binnen Europa’, waarna eurofederalist Guy Verhofstadt een pleidooi mocht houden voor Europese samenwerking. Alsof samenwerking enkel kan onder de vorm van een federale EU en de eurokritische(re) stemmen samenwerking afwijzen. Au contraire.

Een botsing vermeden

Terzake over Europa. gezien de gastenlijst had het heel interessant kunnen zijn. Maar Marc Vanfraechem zag vooral een gemiste kans. 

De kracht van verandering

Precies tweeënhalf jaar geleden kreeg Peter Vandermeersch de redactionele leiding over NRC Handelsblad. Als hoofdredacteur, marketeer en directielid. Een half jaar eerder hadden investeringsmaatschappij Egeria en mediamagnaat Derk Sauer 70 miljoen euro op tafel gelegd voor het gezaghebbende ‘instituut’ NRC dat in 1970 voor het eerst verscheen.