Een parade van ploerten
Montefiore schreef een kleurrijke geschiedenis van de wereld vol hofintriges, persoonlijke triomfen, seksuele kunstjes en folteringen.
Montefiore schreef een kleurrijke geschiedenis van de wereld vol hofintriges, persoonlijke triomfen, seksuele kunstjes en folteringen.
Arthur van Amerongen kende ik door zijn prachtige boek Brussel: Eurabia (2008). Toen ik het voor het eerst in handen kreeg vatte ik bewondering op voor de auteur omdat hij, in de titel van zijn boek nog wel, de uiterst omstreden notie ‘Eurabia’ durfde te gebruiken. In 2015 werd het boek opnieuw uitgegeven, deze keer voorzien van …
Theo Francken was met een Navo delegatie in Seoul en zag de spanning met Noord-Korea steeds onoplosbaarder worden.
Eddy Demarez moet een VRT-traject doorlopen dat van hem een beter mens maakt. Alle gelijkenissen met de aloude heropvoedingskampen zijn toeval.
Verder ook: Benazir Bhutto, Willem van Rubroeck en Jakob Bernoulli…
Waarom vaccinpaspoorten nuttig zijn, en naties met een eigen coronastrategie het goed doen
In Noord-Korea wordt veel gelezen. Eigen werk en wereldklassiekers, mits goedgekeurd. Onverwacht buitenbeentje is ‘Gone with the Wind’.
Bernie Sanders leek onstopbaar. Daarna leek het dwaas dat hij ooit onstopbaar werd geacht. Nu is zijn campagne op sterven na dood.
Trump heeft er een goede tien dagen opzitten en schrijft geschiedenis door als eerste zittende VS-president Noord Korea te betreden.
‘Noord-Korea is in de ban van de Totale Mens’. Eric C. Hendriks bezocht het land van van de ‘Kimmies’.
Een vrije tribune van Jules Gheude in Le Soir. De wereldproblemen even op een rijtje gezet.: homo homini lupus.
Top in Singapore geeft gemengd resultaat, maar de kans op vrede tussen Noord-Korea en de VS is het belangrijkste doel. Trump moet de topkandidaat zijn voor de Nobelprijs voor de Vrede.
De G7 had een mooie uitkomst kunnen hebben door Trump te steunen over Noord-Korea. Het gedoe met Trudeau besliste er anders over
Het bezoek van de Franse president en mogelijk vrede in Korea. President Trump heeft er een goede week opzitten.
Noord-Korea, Kluizenaar-Koninkrijk. Fotografen Eddo Hartman en Carl De Keyzer slaagden er in nooit eerder bezochte locaties vast te leggen.
Het volk moet als mest zelf de voedingsbodem van zijn democratische waarden vormen in plaats van te wachten op de gecorrumpeerde elite.
De oud-hoofdredacteur maakt een kinderachtige vergelijking tussen Noord-Korea en Soedan. Maar hij had moeten zwijgen over Immanuel Kant.
Crisis met Noord-Korea: Je kan veel zeggen van Donald Trump, maar hij is echt geen Kim Jong-Un.
Al jaren waarschuwen inlichtingendiensten wereldwijd voor het gevaar van cyberaanvallen, of zelfs een heuse ‘cyberoorlog’. Dat hoeft niet te verbazen. Veiligheidsdiensten willen hun budgetten veilig stellen, en moeten dus politici, en bij uitbreiding burgers, overtuigen van hun meerwaarde. ‘Oorlog’, roept beelden op van vernieling en menselijk leed, waarvan we ons moeilijk kunnen voorstellen dat een computer inbraak ze kan veroorzaken. Zou het werkelijk een probleem zijn van nationale veiligheid, wanneer bij een aanval monarchie.be enkele uren onbereikbaar zou zijn? Toch is cyberoorlog niet langer een sciencefiction term, en zijn de gevolgen wel degelijk reëel, ook in België.
Een opiniestuk van Tom Sauer over Noord-Korea ontlokte ons gisteren al een commentaar maar heeft nog een andere medewerker gegrepen.
Het is zestig jaar geleden dat een staakt-het-vuren werd afgekondigd tussen de strijdende partijen op het Koreaanse schiereiland. Tom Sauer wijdde op www.deredactie.be een opiniestuk aan onze huidige houding tegenover Noord-Korea. Het werd een vergoelijkend werkstukje, dat bij momenten aan negationisme grenst.