Republikeinen introduceren de ‘PELOSI-wet’ die corruptie moet bestrijden
Een Republikeins senator heeft een opvallend wetsvoorstel ingediend met een subtiele verwijzing naar de oud-voorzitter van het Amerikaanse Congres.
Een Republikeins senator heeft een opvallend wetsvoorstel ingediend met een subtiele verwijzing naar de oud-voorzitter van het Amerikaanse Congres.
China houdt erkenning van Taiwan als onafhankelijke natie tegen en zal het waarschijnlijk vroeg of laat inlijven.
De ‘rode golf’ bleek een storm in een glas water: een eerste overzicht van de midterms.
De race naar de presidentsverkiezingen van 2024 is begonnen. De oudere verliezers zullen worden afgelost door een nieuwe generatie.
Enkele bedenkingen bij de aanval op Paul Pelosi die u in de meeste media niet zal vinden. De nuance is ver te zoeken.
Er ontstaat een polarisatie tussen wereldblokken om de fabricatie van chips in eigen regie te nemen. Chips worden even belangrijk als energie.
Waarom willen Amerikanen niet weten van een wapenwetgeving naar Europese normen? Asselman en Neyskens geven meer uitleg.
Aan de horizon lijkt een Republikeinse vloedgolf vorm te krijgen. Een analyse van enkele peilingen.
De Amerikaanse peilingen leggen Trump weer op kop. In deze podcast geven Asselman en Neyskens hun analyse.
Trump blijft campagne voeren met de slogan ‘Save America’. Maar kan hij ook echt een comeback maken en wat zijn zijn kansen op een nominatie?
De chaos na de terugtrekking in Afghanistan doet vragen rijzen over de competentie van Joe Biden. Valt de antagonist van Trump door de mand?
Een leider zonder volgers leidt niet, maar is gewoon op wandel. Dat is een les die Liz Cheney de voorbije weken leerde.
In een persoonlijk gesprek legt oud-vicegouverneur van de Nationale Bank, Marcia De Wachter haar ziel bloot…
Democraten en Republikeinen spelen verlengingen in Georgia, met als inzet de controle over de Senaat.
Waarom beschuldigingen van fraude over en weer opspelen. Zolang er geen landslide voor de ene of de andere kandidaat is, komt er tumult…
Inspraak door het volk is niet verplicht in de VS, en, voor Donald Trump althans, ook niet gewenst. Logisch, zo blijkt uit deze analyse.
De uitkomst van de parlementsverkiezing bepaalt in grote mate de agenda van de (nieuwe?) president. Een analyse van het electoraal landschap.
Met Harris tonen de Democraten definitief hun bezetenheid voor identiteitspolitiek. Dat gaat hen echter de das om doen.
Koenraad Elst is niet mals voor (centrum)rechts en de Republikeinen in de States.
Het Democratische ‘Plan 2020’ toont vooral aan hoezeer de partij nog steeds betoverd is door de Obama-magie van 2008 en 2012.
Trump zou zijn herverkiezing kunnen verliezen aan zijn aanpak van de coronacrisis, van de zaak-Floyd, maar ook aan onpopulariteit bij vrouwen.
We zullen doorgaan, namelijk met de politieke recuperatie van elke crisis, ook deze coronacrisis. Instrumentalisering is nooit ver weg.
In de coronacrisis wijst men naar het communistisch bewind van China. Waar staat het Chinese volk met zijn tradities in die beoordeling?
Op de conservatieve CPAC-conferentie blaakte Trump van zelfvertrouwen. ‘The best is yet to come,’ zo beloofde hij.
We hoeven niet te tornen aan het recht op vrije meningsuiting, maar we kunnen ons wel de vraag stellen hoe dat recht te gebruiken.
De Democraten gaan de president impeachen, maar zullen in hun eigen voet schieten.
De grote nederlaag van Jeremy Corbyn en Labour heeft Engeland voor een ramp behoed. Zijn dagen lijken geteld, zijn partij moet hem niet meer…
Impeachment is geen juridisch proces, maar een volstrekt politiek gegeven. Alleen al daarom mag Trump ook nu weer op beide oren slapen
Zowel Labour in Engeland als de Democraten in Amerika worden van binnen aangevreten door extremisten en antisemitisme.
Het onderzoek van Mueller is ten einde. De samenzweringstheorie van samenzwering tussen Trump en Rusland blijkt niet waar te zijn.