Welke commentaren perste de pers er de laatste weken uit?
Opiniestukken zijn populair, ook in de kranten. Maar sommige commentaren vragen toch om een beetje commentaar.
Opiniestukken zijn populair, ook in de kranten. Maar sommige commentaren vragen toch om een beetje commentaar.
En verder: Jean-Marie Gantois, de Jezuïetenorde en de Transsiberische Spoorlijn…
En verder: James Last, Grace Kelly en Piet Retief…
China evolueert razendsnel tot Cambodja’s bevoorrechte economische partner. Een evolutie die elders in de wereld met argusogen wordt gevolgd
De Franse linkerzijde heeft het altijd moeilijk gehad om even kritisch te kijken naar rechtse als linkse dictaturen.
Ophef over een mysterieuze Franse journaliste die voor Chinese media schrijft. Op de achtergrond speelt de ‘shotgun diplomacy’ van China.
Mr. Jones is een filmparel, een must-see voor onderzoeksjournalisten en politici die het verleden wissen en vergeten.
De Congolese auteur toont aan dat de misdaden van Leopold II een verzinsel zijn waar Loemoemba of Moboetoe niet intrapten. Ze wisten beter.
Geraakt de vrije meningsuiting in eigen land steeds meer in het gedrang? De retoriek van minister Van Quickenborne wijst daar alvast op.
Ethiek en politiek lijken hand in hand te gaan, maar blijven best gescheiden van elkaar. Zo niet tiranniseert ethiek het beleid.
Waarom toch komen linkse partijen, mensen en verenigingen zo moeilijk tot een kritische houding ten aanzien van de islam?
Bloemenmeisjes moeten opkrassen en vrouwen mogen hun baarmoeder verhuren. Progressiviteit is vaak even radicaal als ondoordacht.
Het volk moet als mest zelf de voedingsbodem van zijn democratische waarden vormen in plaats van te wachten op de gecorrumpeerde elite.