Geen categorie

Einde van de Europese Droom

Europa kampt met een eurocrisis, een asielcrisis en een veiligheidscrisis die het gevolg zijn van de overoptimistische ‘Europese Droom’.

Derk Jan Eppink
Geen categorie

Nederlandse bejaarden in de politiek

In Nederland schuiven de partijen op naar belangengroepen, zo zijn er ook partijen voor ouderen, maar een echt stabiele factor zijn ze niet in de Nederlandse politiek, integendeel. 

Buitenland

Wilders, indo in de politiek?

De Vlaamse media stonden bol van Wilders’ uitspraken over ‘minder Marokkanen’ en stelden vol leedvermaak vast dat de PVV verloor bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar Wilders noch de PVV zijn weg te slaan uit de Nederlandse politiek. Portret van een partij en haar leider.

Actualiteit, Europa

Europees koffiedik kijken (2)

De N-VA in het Europees Parlement

Op 9 februari stelde Jeroen Verlonje zich de vraag bij welke Europese fractie de N-VA zou aansluiten. Een maand later stelt Karl Drabbe zich die vraag opnieuw. Is er al wat meer duidelijkheid?

Actualiteit, Binnenland

V!

Een persoonlijke kijk op het VVV-congres

Een tuinkabouter en het V-teken, er was een duidelijk zelfbewuste N-VA te zien. Harry De Paepe, met een persoonlijke kijk op het voorbije VVV-congres van de N-VA. Zijn alle vragen nu beantwoord? 

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans