fbpx

Persoon: Ivo Belet

Terug naar de Thermopylen

‘Duitsland, de EU, de Trojka, Turkije, één pot nat.’ Rond die synthese vonden de radicaal-linkse premier Tsipras en de leider van de rechtse ‘Onafhankelijken’ elkaar een week geleden elkaar. Ze vormen samen de nieuwe Griekse regering.

De Rode VRT

Bestaat de VRT als ‘rode burcht’ en heeft ze ooit bestaan. De intrede van Jan Becaus doet Paul Muys terugkijken en hij ziet die rode VRT niet.

Jan Rabbijn

De provincie van miserie

Heinz gooide gisteren de deuren dicht in Turnhout. 200 mensen staan op straat. De ketchupgigant is niet meer puur Amerikaans maar co-eigendom van een schatrijke ondernemer uit Brazilië, die ook aandeelhouder is van ABInbev (van de Stella). De BRICs-landen – Brazilië, Rusland, India en China – zijn een begrip, echter er is meer, heeft Jo Vandeurzen ondekt.

Philip Claeys

Waarom de EU de weg kwijt is

“De Europese Unie is tegen een razend snel tempo zijn legitimiteit aan het verliezen bij de bevolking, en zeker niet alleen in Athene”, stelde collega-europarlementslid Ivo Belet onlangs in De Standaard terecht vast. Alleen is zijn remedie eigenlijk gewoon meer van hetzelfde: nog meer EU-inmenging en nog meer geldtransfers van noord naar zuid zouden het tij moeten keren. Net het tegendeel is nodig: respecteer de wil van het volk in de (toekomstige) lidstaten, en bouw de EU opnieuw vanuit de basis op onder het motto ‘eenheid in verscheidenheid’.