fbpx

Persoon: Joachim Pohlmann

Het ambt van partij-ideoloog

N-VA kent het ambt van partij-ideoloog. Binnenkort valt dat toe aan Joren Vermeersch, tot nu de Raspoetin achter de troon van Theo Francken.

Het recht op de hoge hak

De catwalk van de vijf N-VA-‘feministes’ wou iets recht zetten, maar geeft ons nog meer het gevoel dat vooral de verpakking telt.

Quid N-VA?

Hoe zullen rechtse fracties er straks uitzien in het Europees Parlement? De sleutel ligt niet enkel bij de Lega van Salvini maar ook bij de Poolse PIS. En zoals altijd: quid N-VA?

Paniekvoetbal van Pano (bis)

De VRT heeft nog eens geschiedenis geschreven en de grenzen van de televisiejournalistiek verlegd in de Panoreportage, gisteren, 5 september, over de extreemrechtse jongerenclub Schild en Vrienden. Hun voorman, Dries Van Langenhove, afgestudeerd in de politieke wetenschappen én gediplomeerd loodgieter (wat ik een hele mooie combinatie vind), wordt uitvoerig gevolgd samen met zijn getrouwen, een honderdtal studenten die zijn …

Homans is het niet

Liesbeth Homans is niet dé kandidaat Vlaams Minister-President van de N-VA. Waarom niet? Omdat de partij geen kandidaat naar voor schuift. Wie, wat en waar wordt na de verkiezingen beslist. Dat is de officiële N-VA-lijn.

Altijd iets

Een boek van een jonge schrijver, over Vlaamse thema’s, ontworteling en identiteit én zich ook afspeelt in de rand van de Vlaamse Beweging. Dat moeten we lezen. En dan is het ook nog eens geschreven door Joachim Pohlmann, identiteitsspecialist van de N-VA en speechschrijver van Bart De Wever.