fbpx

Persoon: Paola

Groene koning

Ondanks de groene kerstboodschap lieten de twee koningskoppels Filip en Mathilde en Albert en Paola zich vorig jaar door Defensie rondvliegen voor een kostprijs van zo maar eventjes 843.293 euro…

Het Meccano-mannetje

Filip van Laken voerde een van zijn verplichte nummertjes op: de kerstboodschap. Opvallend, die aanhoudende houterigheid in stem en beweging.

De ontbloting van de troon

Om de twee jaar verschijnt de permanente nachtmerrie van prins Albert ook aan ons, maar dan in de vorm van een komisch Halloweenspook. Telkens is Doorbraak het venster.  In september 2014 daagde ze haar natuurlijke vader al voor het gerecht, in oktober 2016 werd Albert ten persoonlijke titel opnieuw gedagvaard: Delphine Boël is een herfstfenomeen.
In wat langzamerhand een …

Het theater zoals het te voorzien en te verwachten was

Het Vlaamse artistieke kot staat op stelten. In een open brief, gepubliceerd in Recto-Verso, doen de danseressen in dienst van Jan Fabres gezelschap Troubleyn een boekje open over de manier hoe hij met zijn medewerkers omgaat, vooral de vrouwelijke dan, die tijdens de repetities voor het rot van de straat worden uitgescholden, vernederd, dit om ze ‘gefocust’ te houden. …

Albert II, roi des Belges

Uit een recente peiling blijkt dat Franstaligen en Vlamingen anders aankijken tegen de monarchie. Hoeft dit nog verwondering? In Nederland is de monarchie een verbindend element tussen alle Nederlanders. In België is de monarchie een verdelend element. Hoe komt dit? De monarchie is in het communautair vaarwater geraakt.