fbpx

Persoon: Theodore Dalrymple

Het geval Thierry Baudet

Is het te kort door de bocht, vergt het te veel willing suspension of disbelief  of is er angst dat de mailbox van Doorbraak ontploft, indien ik voorstel om de Nederlandse PVV van Geert Wilders en het Forum voor Democratie van Thierry Baudet enerzijds en het VB en N-VA anderzijds één op één op elkaar te leggen? Waarbij met wat …

Het ambt van partij-ideoloog

N-VA kent het ambt van partij-ideoloog. Binnenkort valt dat toe aan Joren Vermeersch, tot nu de Raspoetin achter de troon van Theo Francken.

Na de toeristen de kuisploeg

25 ton afval op het Vlaamse strand na het eerste zomerweekend: de mens is een nestbevuiler, misschien net omdat er zo ijverig geruimd wordt. Even T. Dalrymple met zijn theorie over de pampercultuur en de verzorgingsstaat erbij nemen…

Vlamingen geïndoctrineerd door links

Op Youtube circuleert een lezing van econoom en publicist Brecht Arnaert over wat hij de ‘psychostructuur’ van de Vlaming noemt. De Vlamingen, vroeger een fier volk, zijn vandaag zo’n Lamme Goedzakken om een specifieke reden: de culturele indoctrinatie van links.

Piet Heylen

Discours van N-VA: een andere lezing

Al enkele jaren stel ik vast dat het discours van de NVA heel wat emotie oproept, ook bij mezelf. Misschien hangt dit wel sterk samen met de onderliggende mens- en maatschappijbeelden. Of zoals Tom Naegels schreef, verwijzend naar Jonathan Haidt: ‘Een politieke overtuiging werkt net als een religieuze obediëntie of een culturele identiteit’.

V!

Een tuinkabouter en het V-teken, er was een duidelijk zelfbewuste N-VA te zien. Harry De Paepe, met een persoonlijke kijk op het voorbije VVV-congres van de N-VA. Zijn alle vragen nu beantwoord?