fbpx

Persoon: Louis Michel

Wie gelooft die mensen nog?

Deze week werd duidelijk dat ruziemaken in de meerderheid niets met de N-VA te maken had. De regering is al gevallen waardoor liggend op de grond de idioot uithangen bon ton is geworden.

De Russen komen!

Gele hesjes en electorale verschuivingen: wat de gevestigde politici en pers niet zint, wordt in de schoenen geschoven van Poetin. Ze dwalen, meent Philip Roose.

Sebastian de Zwijger

Politiek bewust werd de huidige Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (°27 augustus 1986) naar eigen zeggen in de tijd dat zijn voorganger Wolfgang Schüssel van de christendemocratische Österreichische Volkspartei (ÖVP) het land bestuurde. Dat was in de jaren 2000-2005. Er ging bij het aantreden van de regering een schreeuw van verontwaardiging door de Europese Unie (EU) omdat een christendemocraat het waagde …

Europese partijen: niet-coherente combinaties

De vraag tot welke fractie en partij de N-VA zou toetreden in het Europees Parlement, werd hier al enkele malen gesteld. Zowel voor als na de verkiezingen bleef de vraag terugkomen. Nu de N-VA de liberale ALDE opvrijt, blijkt niet iedereen in die liberale groep daarmee zo happy te zijn.

Rassemblement Wallonie-France

Het RWF pleit voor een ‘plan F’, waarbij Wallonië en eventueel ook Brussel aansluiten bij Frankrijk. Wie zijn die zogenaamde ‘rattachisten’? Waar staan ze voor? Wat is hun electorale gewicht?

De Tijd zal het leren

Zal onze toekomst eruit zien zoals het Toekomstcongres? Wachten ons binnen tien jaar onterfde kinderen, failliete kerkfabrieken en een federale kieskring? Of rest er enkel teleurstelling? Laten wij nogmaals het vorige grote congres van de VLD gedenken.

Oostenrijks donkerblauw

Vandaag trekken de Oostenrijkers naar de stembus. Werner Faymann, bondskanselier en voorzitter van de sociaaldemocratische partij, waarschuwt voor een samengaan van de christendemocraten met de rechts-populistische ‘blauwen’. De vraag is of die angst terecht is, want in Oostenrijk leveren rechtspopulisten van allerlei slag onderling slag met elkaar. 

De Waalse Berlusconi

De Waalse krantentitels van L’Avenir worden overgenomen door intercommunale Tecteo. De al zeer machtige PS-politicus en Tecteo-baas Stéphane Moreau wordt zo nog invloedrijker.