fbpx

Persoon: Filip Watteeuw

Beweging

Weg met de partij, hier met de beweging! In Gent is blauw boven maar groen de baas, en dat vindt Mathias De Clercq helemaal prima.

De allegorie van de Wetstraat

Niemand is verbaasd dat Notte en Reyntje buisden in hun informatieopdracht. Kemeldrijvers kunnen geen paarden naar het water leiden. Douglas Coupland weet al geruime tijd dat je drie dingen niet kunt faken: erecties, creativiteit en competentie. De koning moet maandag een nieuwe Brussels bastard vanuit het rusthuis naar zijn onbekwaamheid verheffen. Het peterprincipe is Fluppe I niet onbekend. We helpen …

Wint N-VA bij het cordon?

De evidentie waarmee politici en media met (ex-)Vlaams Belangers afrekent als waren het misdadigers doet toch wenkbrauwen fronsen. En ja, wint N-VA meer bij het cordon of bij het afschaffen ervan?

2015: 800 jaar Magna Carta

Volgend jaar wordt Magna Carta 800 jaar. In 1215 tekende koning Jan zonder Land onder druk van de Engelse adel het legendarische document waarin rechten en vrijheden worden gewaarborgd voor ‘vrije mannen’ in het Engelse koninkrijk. Het ‘Commons Political Reform Committee’, een parlementaire hervormingscommissie, riep voorbije week alvast, naar aanleiding van de verjaardag, het parlement op om een vernieuwde versie van dit charter op te stellen of om er toch ten minste over na te denken. Daarmee opent deze commissie, waarin leden van alle in het parlement zetelende partijen zitten, een interessant politiek debat over een grondwettelijk kader in het grondwetloze Verenigd Koninkrijk. Met heftige voor-en tegenstanders van een geschreven constitutie.

De gemeenplaats als eigen vondst gepresenteerd

Het laatste dat een lezer van zijn gazet verlangt, is getrakteerd worden op moraliserend gezever. Zelfs als dat gezever niet langer gezever mag heten maar de naam duiding krijgt: het blijft hem vervelen.