Klimaatbetoging aan moeders handje
De klimaatbrossers denken een grote opstand te organiseren, maar het establishment steunt hen. Ze werden altijd al in de watten gelegd.
De klimaatbrossers denken een grote opstand te organiseren, maar het establishment steunt hen. Ze werden altijd al in de watten gelegd.
In het Vaticaan start een conferentie over het seksueel misbruik van minderjarigen in de kerk. Kan paus Franciscus het tij keren?
De Senaat buigt zich binnenkort over het dierenwelzijn in ons land. Jan Becaus (N-VA) vindt dit een goede zaak.
Op 3 mei besteedde De Standaard een dubbele pagina aan het boek Onvoltooid Vlaanderen van Frank Seberechts.
Halfweg de legislatuur heeft de Senaat eindelijk een thema gevonden dat werkelijk de moeite waard is om grondig te bestuderen .
Bestaat de VRT als ‘rode burcht’ en heeft ze ooit bestaan. De intrede van Jan Becaus doet Paul Muys terugkijken en hij ziet die rode VRT niet.
De recente coöptatie van Jan Becaus door de N-VA kon enkel plaatsvinden door het vrijwillige slachtofferen van een loyale partijman als Huub Broers. Een ode aan een loyale partijman van een voormalige N-VA-medewerker.
Heeft na media-paus en Vaticaan-watcher Jan Becaus nu ook de échte paus zich bekeerd tot het separatisme? Niet echt. Maar in een interview op de Spaanse commerciële omroep Quatro, dat vorige zondag werd uitgezonden, liet Franciscus zich wel verrassend genuanceerd uit over de kwestie van de Catalaanse onafhankelijkheid.
Bart De Wever tovert alweer een wit konijn uit zijn hoed. Tot groot jolijt van de fans, en afgrijzen van de tegenstanders, komt nieuwslezer en cultfiguur Jan Becaus de rangen van N-VA versterken. Begin van een nieuw succesverhaal?
Tussen kerst en nieuw kijkt Doorbraak terug op 2013, op zoek naar wat 2014 kan brengen. We doen daarvoor beroep op opiniemakers met ‘meer dan een mening’. In deze tweede eindejaarsbijdrage, op kerstdag, analyseert publicist Mark Van de Voorde de weg die de katholieke kerk heeft afgelegd in 2013 en kijkt vooruit naar wat 2014 zal brengen.
Hoe komt het toch dat het gros van de journalisten in de koningsgekte alle zin voor kritiek achterwege laat, vragen velen zich af. Volgens Peter De Roover kunnen sommige commentaren alleen verklaard worden als omfloerste draakstekerij.
In het zopas verschenen De keizer van Oostende stellen de VRT-journalisten Luc Pauwels en Wim Van den Eynde de politieke normvervaging en belangenvermenging van vicepremier Johan Vande Lanotte aan de kaak. Een weinig spraakmakende onthulling, die hooguit een jarenlange, breedgedragen perceptie nu ook journalistiek – weliswaar hier en daar slordig – onderbouwt. Wel revelerend daarentegen was dat de VRT-hoofdredacteur Luc Rademakers zich repte om zich van de publicatie te distantiëren en beide redacteurs prompt op tijdelijk non-actief te zetten. Of zoals verwoord in een warrige ‘rechtzetting’ die Rademakers op 23 mei verspreidde; ‘een beschermende maatregel’.