Joe Biden en de ziel van de natie
Joe Biden vecht voor de ziel van de natie. Aan welke kant hij staat, is minder duidelijk.
Joe Biden vecht voor de ziel van de natie. Aan welke kant hij staat, is minder duidelijk.
En verder: Abraham Lincoln, Greta Garbo en de mormonen…
En verder: Garibaldi, het beleg van Oostende en de Belgische bankbiljetten…
En verder: Bobby Sands, Paula Semer en het Twaalfjarig Bestand
Meer dan het hedendaagse christendom neemt de islam zijn grondteksten ernstig door er zijn wetgeving op te baseren, meent Koenraad Elst.
Het burgerschapvraagstuk is van alle tijden. Dat bewijst de remigratiebeweging van 19de-eeuws Amerika.
Verder ook: Jan de Wilde, Hippoliet van Peene en Maurice Chevalier…
In zijn nieuwste boek biedt Michael Ignatieff, puttend uit eeuwen van filosofie en cultuur, ons wijsheid en vertroosting in donkere tijden.
Lincoln was een bevrijder van slaven, een onomstreden goed. Maar was hij ook een onderdrukker van soevereine volkeren?
De Amerikaanse president Abraham Lincoln schafte de slavernij af. Maar was dat ook zijn bedoeling?
Uitspraken van Albers over Lincoln en slavernij druisen lijnrecht in tegen wat Reynolds schrijft in de biografie die hij zogezegd besprak.
Van slavernij tot ‘antiracisme’: hoe een nieuwe generatie identiteitsdenkers de droom van Martin Luther King aan diggelen slaat.
In ‘Dit Amerika’ schrijft Jill Lepore over de twee soorten nationalisme die van de Verenigde Staten de natie maakten die ze zijn.
Hoe bijbelvast is de gemiddelde Amerikaan? En hoe geletterd? Statistisch hebben zij vier bijbels in elk huishouden, maar waar liggen die?
De 46ste president van de VS treedt in de voetsporen van heel wat grote namen. Wist u dit al over hen?
De kiezers van Georgia geven Joe Biden de parlementaire ruggesteun die hij vroeg. Donald Trump verliest ondertussen voor een tweede keer.
De Democraten beginnen in de VS dezelfde trucjes te gebruiken als de Republikeinen om het kiessysteem naar hun hand te zetten.
Het jongste nummer van het tijdschrift ‘Uit het Erasmushuis’ is erg representatief voor de verplichte mening over kolonialisme.
N-VA verwijt Open Vld dat ze van mening veranderde over confederalisme. Die antwoordt met tegenverwijten, maar weerlegt het N-VA-verwijt niet.
Vlaanderen deemstert weg als merk. Ten onrechte: wij zijn een vrijheidslievende natie en spelen dat beter uit, Deel 2 van 2 over ‘ons’ imago.
De gele hesjes bij ons zijn de deplorables van de VS. Vooral de linkse elite is van deze vaak hard werkende witte mannen en vrouwen vervreemd.